Het laatste offer

Schrijver: Simone van der Vlugt
Uitgever: Anthos
Jaar: 2007
Aantal blz: 311

Over het boek:
In Het laatste offer zullen een vermiste archeoloog, een belangrijke archeologische ontdekking in Egypte en een geheim dat de wereld versteld zal doen staan Birgits ooit zo beschermde leventje totaal op zijn kop zetten. Zij beleeft met Jef, die ze nog maar net heeft ontmoet, twee heftige nachten, waarna hij spoorloos verdwijnt. Op haar zoektocht naar Jef belandt Birgit in een reeks verwikkelingen waarin ze beiden hun leven niet meer zeker zijn.
De zoektocht leidt onder andere naar de Ark des Verbonds, die al eeuwenlang net zo tot de verbeelding spreekt als de Heilige Graal. Wat is die Ark precies? Wat is zijn functie? Waar is hij gebleven?

Mening Marjon (4 januari 2009):
Als je met dit boek een gewone thriller verwacht in de stijl van Simone’s andere boeken, kom je bedrogen uit. Het mist heel veel spanning, op het einde na, terwijl je dan al lang weet hoe de zaak in elkaar steekt. Als je loslaat wat je al kent aan boeken van haar, is dit best een goed boek. Het geeft veel archeologische kennis en wetenswaardigheden en ik vond ze allemaal erg interessant. Haar prettige manier van schrijven speelt natuurlijk ook een rol. En ook al zaten er hier en daar wat langdradige stukjes bij, het las lekker door. Het linkt een beetje naar de stijl van de Da Vinci Code, maar het haalt dat niveau niet. Desalniettemin is het een goed boek.

****

Marjon.

EĂ©n gedachte over “Het laatste offer”

  1. Ik ben een fan van Simone van der Vlugt. Maar dit boek viel me tegen. Achtervolging van een neef Alain is ongeloofwaardig. Dat op het eind de ark toch niet achter de wijnrekken ligt vind ik wel goed. zo blijft het geheim bewaard maar wat ik dan niet snap is waarom de vader van Jef dan vermoord moest worden. Of heeft dhr. De Morbihan de ark toen toch weer verplaatst ? Hij hoefde Birgit dan ook niet te bedreigen . Kortom ik moest dit even kwijt.
    Met vakantie wilden we naar Frankrijk. Misschien ook een bezoek aan de kathedraal van Chartres. Het heeft wel mijn interesse gewekt. Dus toch niet zo,n slecht boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.