Het leven van de ander

hetlevenvandeander

Auteur: Katie Dale
Uitgever: Karakter Uitgevers
Jaar: 2012
Aantal bladzijden: 300

Korte samenvatting:
Als Trudie Kenning na een lang ziekbed sterft aan de erfelijke en nog altijd dodelijke ziekte van Huntington stort het leven van haar achttienjarige dochter Rosie in. Ze verliest niet alleen haar moeder, maar blijft ook achter met kwellende vragen: heeft zij het gen dat de ziekte veroorzaakt ook? Zal haar leven net zo eindigen als dat van haar moeder? Als ze besluit haar DNA te laten testen zodat ze weet waar ze aan toe is, doet Sarah, de beste vriendin van haar moeder en tevens de verloskundige die Rosie achttien jaar eerder geboren heeft zien worden, een bekentenis. Trudie zou niet Rosies echte moeder zijn geweest…
Hoe is dit mogelijk? Rouwt ze om een moeder die niet de hare is? Maar als Trudie niet haar moeder was, wie was dat dan wel? Overweldigd door emoties besluit Rosie op zoek te gaan naar haar biologische moeder.
Maar al snel ziet Rosie zich geconfronteerd met een hartverscheurend dilemma – moet ze in de leugen blijven leven of een waarheid aan het licht brengen die de levens van iedereen om haar heen op hun kop zal zetten?

Mening:
Voordat ik kritisch ga worden wil ik zeggen dat ik het boek niet meer kon wegleggen. Dit is weer eens een echte pageturner. Je moet weten hoe het verder gaat, wat daar nu weer op volgt en je verliest je er volkomen in. Eigenlijk vind ik het verhaal zelf wat onwaarschijnlijk en er gebeurt soms wel erg veel. Dat zou je een minpunt kunnen noemen, maar alles mag in de wereld van het boek. De karakters zijn fantastisch uitgewerkt, de emoties niet afgeraffeld, het is en blijft gewoon een sterk boek. Aanrader dus!

*****

Marjon.

 

3 gedachten over “Het leven van de ander”

 1. Hoi Marjon,

  Het is wel spannend boek om te lezen. Het blijft niet liggen. Dan wil je gelijk uitlezen.
  Het best wel heftig deze boek. Nog bedankt voor berichtje bij ons.

  Fijne avond gewenst.
  En morgen fijne donderdag.
  Liefs Jacqueline & Ferry.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.