Het Levende Labyrint (De Verborgen Universiteit Deel 2)

Auteur Natalie Koch
Uitgever Querido’s Uitgeverij
Jaar 2012
Aantal bladzijden 624

Over het boek:
Alexa vermoedt dat er meer aan de hand is met de manier waarop haar vader om het leven kwam. Terwijl ze aan een nieuw semester op Untreaceable University begint en de intrigerende Mary ontmoet, probeert ze te achterhalen wat haar vader in de laatste maanden van zijn leven heeft gedaan.
Als ze ontdekt dat hij en zijn zus betrokken waren bij een topgeheim onderzoek naar een zeventiende-eeuws manuscript over destructieve magische muziek, roept ze het onheil over zichzelf af; ze moet opboksen tegen krachten die uit alle macht willen voorkomen dat de waarheid uitkomt.
Die waarheid zal gruwelijker zijn dan ze zich kan voorstellen. Uiteindelijk komt ze voor een keuze te staan die niet alleen haar eigen leven in gevaar brengt, maar ook de levens van haar beste vrienden kan verwoesten.

Mening Marjon:
Voordat ik aan dit boek begon herlas ik het en dat was weer minstens net zo goed. Dus ik begon met veel enthousiasme aan deze heerlijke dikke opvolger. En ja hoor, het is weer een goed boek, spannend, boeiend, origineel. Ik heb genoten! Maar toch een kanttekening; want sommige stukken tekst waren taai en langdradig. Vooral de diverse voordrachten van docenten van de universiteit gingen bladzijden lang door. Wat dat betreft was het eerste boek een stuk makkelijker: in dat boek ontdekt Alexa haar magische krachten en is alles nog nieuw, een soort ontdekkingsreis in de magische wereld. In dit boek moest er iets nieuws op tafel komen. Dat is Natalie Koch zeker gelukt! Maar sommige stukken tekst hadden wat mij betreft minder gemogen. Ik ben heel benieuwd naar het derde (en zoals ik begrepen heb) laatste deel van deze serie. Maar ik ben bang dat dat even op zich laat wachten.

 ****

Marjon.

Eerste deel:

 

4 gedachten over “Het Levende Labyrint (De Verborgen Universiteit Deel 2)”

 1. Als ik het goed begrijp is dit meer een fantasieverhaal… denk niet dat dit helemaal mijn smaak is 😉

  Een fijne dag!
  liefs Insoon

  ps: ja, was jammer dat m’n schoonzus was vergeten dat ze mij had, maar ‘k heb inderdaad een lieve moeder… en de sinterklaas was verder heel gezellig hoor 😀

  1. Ik houd niet zo van Fantasy, maar er zijn uitzonderingen. Zo vind ik Harry Potter ook geweldig en dit is ook erg goed. Misschien omdat dit soort boeken je het idee geven dat dit echt kan in onze ‘gewone’ wereld 😀

   Jij ook (nog) een fijne dag!
   Liefs, Marjon.

   ps Ja, dat geloof ik graag, want het ziet er heel gezellig uit op de foto’s!

 2. Ik hou ook helemaal niet van lange, saaie uitweidingen die veelvuldig voorkomen. Als ze niet essentieel zijn sla ik ze gedeeltelijk over. Soms lijkt het boek dan niet zo interessant is als gedacht…

  1. HiHi Suzy… Ik heb die lange stukken ook een beetje ‘snel en vluchtig’ gelezen. Gelukkig bleef er nog genoeg over om het tot een goed boek te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.