Het onzichtbare licht

Schrijver: Evert Hartman
Uitgever: Uitgeverij Lemniscaat
Jaar: 1990 (origineel 1982)
Aantal blz: 247

Over het boek:
Alle facetten van haar helderziendheid worden door de 13-jarige Leny aan den lijve ervaren. Van de eerste verbijsterende beelden die ze ziet, de angst, het onbegrip thuis, de verwarring in haar geest, waardoor ze op school achter raakt, tot de spot van de niet-begrijpende vriendinnen. Ook de verantwoordelijkheid die dit anders-zijn meebrengt, weegt zwaar: hoe kan ze uitmaken of het onzichtbare licht van goede of van kwade geesten komt? Haar moeder probeert Leny op te vangen, maar haar vader, een nuchtere, hardwerkende man met een boerenbedrijf, kĂĄn het niet geloven. Gelukkig krijgt ze morele steun van een leraar op school, want leuk of niet, ze zal er toch mee moeten leren leven.

Mening Marjon (20 februari 2012):
Ik las dit boek in 1982 al en was er diep van onder de indruk. Een tijd terug kreeg ik het boek weer in mijn handen en nu heb ik het herlezen. Omdat ik nu 30 jaar ouder ben en veel kritischer ben ten aanzien van boeken, had ik eigenlijk verwacht dat het boek me zou tegenvallen. Niets is minder waar. Het raakt me nog steeds diep, ik kon het niet meer wegleggen. Je wordt er helemaal in meegesleept en het wordt aan het einde nog spannend ook.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.