Het roer om

hetroerom

Auteur: Lucy Diamond
Uitgever: Van Holkema& Warendorf
Jaar: 2012
Bladzijden: 384

Over het boek:
Polly Johnson is een succesvolle zakenvrouw. Ze geeft geld uit als water, drinkt elke dag champagne in een exclusieve club en woont in een groot appartement in Londen. Dan slaat het noodlot toe: Polly verliest haar baan. Voor ze het goed en wel beseft staat haar woning in de verkoop en is er niets meer over van haar luxeleventje.
Noodgedwongen trekt ze bij haar ouders in, die in een klein huisje op het Engelse platteland wonen. Als ze haar zus Clare weer ziet, wordt Polly voor het eerst geconfronteerd met haar afstandelijke en egocentrische houding. Ze begint zich te realiseren hoe eenzaam en kaal haar leven in Londen was. Maar net als ze zich eindelijk weer wat gaat openstellen voor anderen, komt ze haar jeugdliefde Jay tegen, van wie Polly niet voor niets voorgoed afscheid had genomen


Mening Marjon:
Wat een heerlijk feelgood-roman. Het leest lekker weg, karakters zijn goed uitgewerkt en er zit ook nog de nodige diepgang in. Er zit zelfs een kleine boodschap in; Polly ontdekt waar het leven nu echt om draait. Ik heb genoten. Een aanrader!

*****

Mening Natasja:
Een erg leuke chicklit, die duidelijk laat zien wat belangrijk is in het leven.
Zodra Polly zonder werk komt te zitten en weer geconfronteerd word met haar thuis, verandert er zo veel in haar leven dat ze het in het begin zelf niet eens in de gaten heeft. De relatie met haar ouders en haar zus Clare staat erg op een laag pitje omdat Polly jaren wel erg hoog van de toren heeft geblazen.
Ik vond Polly in het begin van het verhaal ook totaal niet leuk, waarom denken sommige mensen toch altijd dat ze meer zijn dan andere?
Gelukkig laat haar zus Clare zien wat geborgenheid en liefde is en leert ook Clare dat ze niet jaloers hoeft te zijn op het luxe leventje dat Polly leeft.
Het verhaal zit erg goed in elkaar en er zit zeker een wijze levensles in.

****

Marjon en Natasja.

 

6 gedachten aan “Het roer om”

  1. Komen steeds meer boeken bij Hihihi maar goed straks toch nog wel een paar weken verlof eind augustus tot oktober ohhh bedenk me net dat het dan ook zomer is mmmmm

    1. Oh maar de herfst en de winter zijn ook leuk hoor 🙂 En dan houd jij je baby in je armen 😉 Hoewel, dan kom je weer niet aan lezen toe 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.