Het Rosie Project ( Don en Rosie 1) *****

hetrosieproject

Auteur: Graeme Simsion
Uitgever: Sijthoff
Jaar: 2013
Aantal bladzijden: 288

Korte samenvatting:
De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden.
Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.

Mening:
Wat een ontroerend mooi en ook leuk boek. Er was voor mij veel herkenbaarheid in het boek gezien het feit dat de ik-persoon ASS (autisme spectrum stoornis) heeft. Maar wat vooral raakt is dat ook zijn manier van vertellen, zijn manier van kijken naar de a-typische wereld zo treffend is. Je gaat van Don houden en het hele project waar het verhaal om draait is zo boeiend dat je blijft doorlezen. Indrukwekkend, dit boek!

*****

Note:
Ik kocht dit boek digitaal en de kwaliteit is erg slecht. Zodra je de letter groter zet dan het origineel worden woorden verkeerd afgebroken. Woorden als ‘ook’ en ‘een’ bijvoorbeeld werden gerust afgebroken op deze manier: ‘o-ok’ en ‘e-en’. Normaal gesproken loop ik daar niet tegenaan als ik letters vergroot en ik vond het erg vervelend.

Marjon.

4 gedachten over “Het Rosie Project ( Don en Rosie 1) *****”

  1. Vervelend dat de kwaliteit van het ebook zo tegenviel. Misschien melding van maken bij de site waar je het gekocht hebt?
    Dit lijkt me geweldig boek gaat op mijn lijst. In mijn werk, werk ik onder andere met clienten die een stoornis hebben in het autistisch spectrum

    1. Ik overweeg de uitgever te mailen. De verkoper kan er niet veel aan doen.

      Wat ik vooral zo treffend vond, was zijn kijk op de ‘normale’ wereld. Hij vindt het dan wel lastig dat hij anders denkt/ziet/ervaart maar hij accepteert dat wel van zichzelf. Hij is zo en daarmee uit. Echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.