Het slechte pad (Cormoran Strike 3)

hetslechtepad

Auteur: Robert Galbraith (J.K. Rowling)
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2016
Bladzijden: 576

Over het boek:
Als Robin Ellacott een mysterieus pakket opent, krijgt ze de schrik van haar leven: in de doos zit een afgehakt vrouwenbeen. Haar baas, privedetective Cormoran Strike, is minder verrast, maar meer op zijn hoede. Er zijn vier mensen uit zijn verleden die hij in staat acht tot zo’n gruwelijke daad.

De politie heeft al snel een verdachte, maar Strike denkt dat ze de verkeerde hebben. Dus besluit hij met Robin om te graven in de duistere achtergrond van de andere drie. Maar de dader laat dat niet op zich zitten…

Galbraiths nieuwe boek over Cormoran Strike is een razend knappe thriller vol onverwachte wendingen. Cormoran Strike en Robin Ellacot zijn inmiddels geliefde personages, die in dit boek elk op een kruispunt in hun persoonlijke en professionele leven staan.

Mening Marjon:
Wat heb ik uitgekeken naar het volgende boek in deze serie en toen was het er opeens en moest ik het ook onmiddellijk hebben. Ik stelde het lezen ervan nog even uit (onder het mom van: wie wat bewaart heeft wat), maar toen begon ik er in en was het niet meer weg te leggen. Het begin vond ik wel een beetje lastig: het verleden van Strike komt aan bod en er worden veel namen genoemd. Voor het eerst komt ook het verleden van Robin aan bod. Dat laatste maakt dat er een grotere band komt tussen Strike en Robin. Ze geven het tegenover zichzelf wel toe, maar niet aan elkaar. Dit sluimert het hele spannende verhaal door en dat geeft een extra dimensie aan waar het boek echt over gaat: wie heeft het been opgestuurd; wie zit er achter de steekmoorden? En als de dader gepakt wordt is het erg verrassend en toch ook weer niet. Maar dan heb je wel een boek gelezen die je de hele wereld om je heen deed vergeten. En nu maar hopen dat er een deel vier komt én dat het gauw komt.

*****

Marjon.

.

Voorgaande delen:

koekoeksjong Zijderups

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.