Het vuur van de herfst (Reiziger/Outlander-serie 4)

Schrijver: Diana Gabaldon
Uitgeverij: De Boekerij
Jaar: 2008
Bladzijden: 864

Over het boek:
Het is inmiddels meer dan twintig jaar geleden dat Claire Randall via een magische kring van stenen in het door oorlog en plundering geteisterde Schotland terechtkwam. Nu is ze voor de tweede maal teruggereisd, om de rest van haar leven door te brengen bij haar geliefde, de innemende Schotse Hooglander Jamie Fraser.
Het jaar is 1767. Jamie en Claire zijn inmiddels terechtgekomen in Charleston, Zuid-Carolina, aan de vooravond van de Amerikaanse burgeroorlog. Op zoek naar een nieuw leven zonder oorlog en geweld sluiten ze zich aan bij een groep Schotse Hooglanders in ballingschap.
Maar Claire heeft iemand achtergelaten in het heden: haar dochter Brianna. Nadat ze een ontdekking heeft gedaan die haar tot in haar diepste wezen raakt, besluit Brianna terug te reizen naar het verleden, op zoek naar haar vader die ze nooit heeft gekend, en zet zo haar toekomst op het spel.

Mening Marjon:
Dit boek volgt zo direct op het vorige dat je er net zo enthousiast in verder leest. Wel is het anders dan de voorgangers omdat er opeens twee tijden door elkaar gaan lopen, die uiteindelijk bij elkaar komen. Het tweede deel van het boek heeft iets meer van een roman, twee mensen die van elkaar houden en door allerlei misverstanden elkaar pas na een paar honderd bladzijden ‘krijgen’. Desalniettemin is het in de tijd van toen neergezet, je proeft de sfeer van het leven toen, je waant jezelf bijna dĂĄĂĄr. Geweldig! Het boek liet me dan ook niet meer los, ik droomde er zelfs over. En nu gauw naar het vijfde deel? Nee… Ik moet echt even afkicken. Eerst maar weer iets anders. Maar wat een heerlijk gevoel dat ik in elk geval nog drie delen voor me heb liggen!

*****

Marjon.

Voorgaande delen:

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.