Het zandpaard

Auteur: Adam Armstrong
Uitgever: De Boekerij
Jaar: 2003
Bladzijden: 270

Over het boek:
Anne Kirby worstelt al jaren met haar liefdeloze huwelijk. Ze beantwoordt brieven van lezers in haar wekelijkse problemenrubriek, maar de brief aan zichzelf kan ze niet schrijven. Anne heeft inmiddels twee volwassen kinderen en steunt al jaren haar man Alan in zijn politieke carrière, ondanks zijn veelvuldige overspel.
Maar op een dag verandert alles. Een olietanker verliest zijn lading een paar kilometer voor de kust waardoor de olie een bedreiging vormt voor haar toevluchtsoord, het huis dat haar moeder haar naliet. De realiteit van haar leven komt in volle hevigheid op Anne af en ze vlucht naar haar moeders huis. Intussen vormt de gestrande tanker ook een bedreiging voor de baan van haar man, die zijn zorgvuldig opgebouwde leven ineen ziet storten.
Aan de kust ontmoet Anne Jamie, een jongen die twintig jaar jonger is, maar de blik heeft van een oude ziel. Er is onmiddellijk een band tussen de twee, maar Anne voelt dat Jamie een geheim met zich meedraagt. Hoe komt het dat Jamie haar zo raakt? Is hij haar toekomst of slechts een moment in het heden? En welke betekenis heeft het paard van zand voor hem?

Mening Marjon (23 mei 2007):
Voor mij was het de 2e Adam Armstrong en ook ik heb het boek verslonden… Maar het leek een beetje afgeraffeld hier en daar. Vooral gezien het zware verdriet wat er in voor kwam. Dat had meer uitgediept kunnen worden. Het algemene gevoel is dat het boek ingekort is, alsof er hele delen missen. En toch… een goed boek.

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.