Hoe je verliefd wordt op een zwerver die in de bosjes woont

Auteur: Emmy Abrahamson
Uitgever: Uitgeverij Q
Jaar: 2017
Bladzijden:

Over het boek:
Julia is een jonge Zweedse vrouw die in Wenen woont. Ze geeft Engelse les aan studenten die niet allemaal even gemotiveerd zijn. Ze wil graag een boek schrijven, maar iets vinden om over te schrijven blijkt moeilijker dan gedacht.

Julia is een beetje eenzaam en verveelt zich vaak. Als ze op een zaterdag op een bankje in het park zit ontmoet ze Ben. Ze raken in gesprek en Julia voelt zich direct tot hem aangetrokken. Hij is perfect! Er is maar Ă©Ă©n nadeel: Ben is een zwerver. Hij woont in de bosjes en zou echt eens een douche moeten nemen. Kunnen hun werelden ooit samenkomen?

Mening Marjon:
Ik viel voor de titel en het boek ziet er ook nog eens mooi uit. Wat wil je nog meer? Tja, lekker in het boek komen (lukte niet helemaal) en dat de inhoud is wat je ervan verwacht. Wat ik verwachtte? Een hoop weerstand bij Julia zelf als ze verliefd wordt op een zwerver – Ben. Een hoop weerstand van haar omgeving, maar meer dan collega’s en een vriendin-die-geen-vriendin is zijn er niet. Weerstand is er wel maar onwaarschijnlijk weinig. Wat overblijft is een relatie tussen een vrouw-in-een-keurslijf en een man die heel vrij leeft. En dat botst. Als Ben verdwijnt reist Julia hem achterna naar Canada, vindt hem, maar verdwijnt zelf zonder contact met hem te zoeken. En op een dag duikt hij weer bij haar op. En dan wordt het verhaal nog onwaarschijnlijker. Jammer. Gemiste kans.

***

Marjon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.