Hotel -1 ****

Hotel-1

Auteur: Stephan van Deelen
Jaar: 2014
Uitgever: Deelenboek.nl
Blz.: 572

Samenvatting:
Hotel -1 is de nieuwste roman van Stephan van Deelen. Het is, behalve een spannend en meesterlijk verteld verhaal, ook een boek met onverwachte wendingen, hoogdravende satire en steengoede dialogen. De auteur laat je kennismaken met tenenkrommende personages die je na het lezen van de laatste pagina misschien toch in je hart zal sluiten. Hij neemt je mee naar een wereld die je niet kent, die je nooit in het echt hoopt te willen leren kennen. Als Chris Holm, micro-biochemicus, per trein laat arriveert in een verregende stad is zijn gereserveerde hotel gesloten. Gelukkig wijst iemand hem op een ander hotel vlakbij, en om middernacht wordt hij daar koud en nat binnengelaten. De volgende ochtend na het ontbijt blijkt uitchecken minder eenvoudig dan het zou moeten zijn. Niets in Hotel -1 is wat het lijkt. Zijn verblijf gaat langer duren dan hij van tevoren had gedacht, en langzaam maar zeker wordt duidelijk welke prijs hij moet betalen om het hotel te mogen verlaten. Het is zoals een van de gasten tegen hem zegt: ‚ÄúIk weet niet of je ooit vrij komt, maar als je accepteert wie je bent en waarom je hier bent wordt de pijn minder. Want het is niet erg om voor altijd opgesloten te zijn. Een mens went overal aan.‚ÄĚ Is Chris beland in een droom of is het een onwerkelijke werkelijkheid?

Mijn mening:
Stephan van Deelen schreef met zijn debuutroman “Hotel – 1” een verhaal dat anders is, hier zijn er geen twaalf van in een dozijn. Ik weet niet of het genre roman op zijn plaats is, de schrijver verteld met zoveel fantasie, verweven door de werkelijkheid, dat dit boek ook makkelijk onder het genre fantasie zou kunnen vallen.

Stephan van Deelen geboren in Veghel, schreef al meerdere reisverhalen, korte verhalen en zelfs een toneelstuk. Dit is zijn eerste echte “dikke” boek.

Uit betrouwbare bron weet ik dat hij nu aan zijn tweede boek bezig is.

Hotel Р1 gaat over Chris Holm, die voor een gesloten deur van zijn gereserveerde hotel komt te staan. Op aanraden van een voorbijganger komt hij terecht bij Hotel Р1. Gelijk al krijg je het gevoel dat er hier iets niet klopt. Tijdens het ontbijt leert hij mensen kennen die hem doen denken aan reeds overleden belangrijke personages zoals: de Kennedy’s, Ma, Julius 2 en Hitler deze verblijven al geruime tijd in het hotel. Het blijkt een ver gissing te zijn dat Chris in dit hotel is binnengelaten, hij werd aangezien voor de boodschapper. Dit heeft grote gevolgen, omdat hij nu niet meer weg kan. Dit is voortaan zijn thuis. Chris mag dit mysterieuze hotel pas verlaten als hij aan een onmogelijke opdracht kan voldoen.

Zoals √©√©n van de gasten tegen Chris zegt: ” Ik weet niet of je ooit vrij komt, maar als je accepteert wie je bent en waarom je hier bent wordt de pijn minder”.

Stephan beschrijft de situaties, dialogen en personages tot in de kleine details. Soms had ik hier moeite mee. Dit boek ligt niet in de winkels, Maar is te bestellen via www.deelenboek.nl

Ik heb Stephan van Deelen persoonlijk ontmoet toen hij spontaan dit boek als recensie-exemplaar bij mij thuis langs kwam brengen. Bedankt hiervoor.

****

Clasien.

E√©n gedachte over “Hotel -1 ****”

  1. Reactie van de auteur

    Dag Clasien,

    Dank je voor de mooie recensie van Hotel -1 en voor het op de sites zetten ervan.
    Ik houd je op de hoogte van mijn schrijfwerk en laat je weten wanneer mijn tweede roman klaar is.

    Groeten van Stephan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.