Hun geheim (Serie van 13 – deel 1)

Auteur: Sanne van Havelte
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Jaar: 1934
Bladzijden: 222

Over het boek:
In de trein ontmoeten Jo ter Hegge en Frans van Eek elkaar. Het is liefde op het eerste gezicht. Frans is echter verschrikkelijk driftig, en heeft het huwelijk van zijn ouders zien mislukken doordat zijn vader dezelfde kwaal heeft. Hij durft eigenlijk niet aan een relatie te beginnen. Ze zoeken daarom naar een manier om zijn drift te beteugelen en kiezen voor proeftijd van twee maanden alvorens bekend te maken dat ze van elkaar houden.
Gedurende de hele zomer, die ze samen met hun beide families in de bossen van Beekbergen doorbrengen, vecht Frans tegen zijn drift. Enkele mislukkingen maken dat ze een poos hun geheim moeten bewaren.

Mening Marjon:
Tja, ik heb dit boek al zo vaak gelezen dat ik het bijna woordelijk kan opzeggen 🙂 Nou, dat is natuurlijk overdreven, maar het verloop blijft me wel bij. En toch kan ik me er steeds weer in verliezen. Dit boek is het eerste deel van dertien boeken. In elk volgend deel speelt een ander familielid de hoofdrol. Het gaat steeds verder en in het laatste boek speelt dan de dochter van het stel dat elkaar in dit boek vindt de hoofdrol. Frans en Jo willen hun verloving pas bekend maken als Frans al minstens twee maanden niet driftig is geweest. Dat is belangrijk voor hem omdat zijn vader weg is bij zijn moeder, ook vanwege driftbuien. Het leven is heerlijk ongecompliceerd en de vier weken vakantie op de Veluwe geven je het gevoel dat je nooit verder weg hoeft om vakantie te vieren. Het is een heerlijk gezellig boek.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.