Ik ken jou ergens van

ikjouergensvan

Auteur: Ellen Stoop
128 pagina’s
Uitgeverij Holland
Jaar: 2015

Over het boek:
Als Sannie het briefje leest, schrikt ze zich rot. Dit kan niet waar zijn..Ze weet zeker dat zij hém niet heeft gezien op de camping. Trouwens, half Nederland gaat in de zomervakantie naar Frankrijk. Carl kan gewoon niet weten dat zij daar was..en al helemaal niet wat er is gebeurd. Dat stomme briefje gooit ze thuis meteen weg. Of beter nog: dat steekt ze in de fik. Maar Carl laat niet los, hij is net een pitbull. Wat weet hij? Wat wil hij van haar?

Recensie Clasien:
Dit is echt een jeugdboek zowel voor jongens als meisjes. De titel: “Ik ken jou ergens van” geeft goed weer waarover dit verhaal gaat. Het is een vlot boek om te lezen, niet te dik 128 blz. Makkelijk leesbaar.

Lisanne, Sannie voor vrienden, slaat op school een groep over en komt in groep 8 terecht. Hier zit een nieuwe jongen Carl. Vanaf het allereerste moment weet Carl zeker dat hij Sannie (Sem) eerder heeft gezien en wel in Frankrijk op een camping. Destijds deed Sannie zich voor als iemand anders en ze is bang dat dit uit zal komen. “Wat zal Lo wel niet denken als hij weet wat ik gedaan heb? Misschien wil hij niets meer met mij te maken hebben”.

Ik had zelf meer verwacht van dit verhaal, het geheim van Sannie is niet erg bijzonder. Destijds verveelde ze zich en wilde graag bij de groep horen. Ze deed zich anders voor, meer niet. Naast haar vriendschap en geheim, lees je over haar familie.

***

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.