Ik wist het

ikwisthet

Auteur: Chantal van Gastel
Uitgever: The House of Books
Jaar: 2014
Bladzijden: 480

Over het boek:
Een betoverend verhaal over liefde, vriendschap en geloven in jezelf Mia Robbins is niet het type dat de gebaande paden bewandelt. Puur op intuĂŻtie zegt ze haar baan in de marketing op om haar eigen bloemenwinkel te beginnen. Niet in het drukke nieuwe deel van het centrum, maar op het idyllische stationsplein dat al in haar jeugd haar hart gestolen heeft. Mia zet alles op alles om een succes van haar winkel te maken. Maar de magie van de bloemen brengt haar meer dan ze had verwacht. Ze ontmoet Feo. Hij is ondernemend en levenslustig. De man van wie ze letterlijk altijd heeft gedroomd. En alsof dat nog niet verwarrend genoeg is, vinden plots allerlei mysterieuze boodschappen hun weg naar haar. Al snel wordt Mia de levens van iedereen om zich heen ingezogen. Als een magneet trekt ze bijzondere verhalen aan. Dit blijft niet onopgemerkt door Axel, een verslaggever die De Haai wordt genoemd. Hij heeft zijn eigen binding met het winkelplein en naar een bijzonder verhaal is hij altijd op zoek. Durft Mia haar gevoel te blijven volgen, ook als dit meer van haar vraagt dan ze zich ooit had kunnen voorstellen? Hoezeer mag ze betrokken raken bij de levens van anderen? En hoe kan ze ervoor zorgen dat de man van haar dromen ook de man van haar leven wordt?

Mening Natasja:
In Ă©Ă©n woord geweldig, wat heb ik hiervan genoten. Ik zag dit boek staan en dacht okĂ© lijkt me wel leuk, tot ik verder las en zag dat het iets paranormaals had. Dat had mijn nieuwsgierigheid gewekt en kocht het meteen. Toen ik er in begon had ik ook gelijk zo’n gevoel van wat een leuk boek is dit, het leest niet alleen erg vlot maar ook de heerlijke sfeer en de twee mannen, en niet te vergeten de gave die Mia heeft. Nee er valt gewoon niks aan te merken wat mij betreft op dit boek het heeft mij heel veel plezier en ontspanning gegeven.

*****

Mening Clasien:
Een leuk, vlot verhaal om te lezen. Levensechte personages en vooral de kat Charly vond ik een leuke vondst. De spirituele delen waren ook aardig bedacht. Toch vond ik dit boek veel te dik voor het verhaal. Ik vond het vaak langdradig worden, waardoor ik een ander boek tussendoor gelezen heb en dat doe ik eigenlijk nooit. Jammer.

***

Mening Marjon:
Wat een heerlijk boek is dit. Het hangt tussen luchtig en een roman met ‘meer’ in en dat geschreven door Chantal van Gastel, die altijd lekker vaart in haar verhalen stopt. Vanaf de eerste bladzijde word je in het verhaal meegezogen en je blijft lezen. Mia is heel leuk neergezet; ze weet wat ze wil, gaat daar ook voor, maar heeft veel menselijke trekjes. Ze wordt een beetje overvallen door haar bijzondere gave en weet daar eerst ook niet mee om te gaan. Maar ze vindt haar weg. Vindt ze ook de liefde?

*****

Natasja, Clasien en Marjon.

EĂ©n gedachte over “Ik wist het”

  1. Een leuk, vlot verhaal om te lezen. Levensechte personages en vooral de kat Charly vond ik een leuke vondst. De spirituele delen waren ook aardig bedacht. Toch vond ik dit boek veels te dik voor het verhaal. Ik vond het vaak langdradig worden, waardoor ik een ander boek tussendoor gelezen heb en dat doe ik eigenlijk nooit. Jammer. Aantal sterren: 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.