Ik zie je op het strand

Auteur: Jill Mansell
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Jaar: 2017
Bladzijden: 336

Over het boek:
Clemency is niet op zoek naar de liefde als ze Sam ontmoet in het vliegtuig. Maar aan het eind van de vlucht hebben ze een echte klik. Dit voelt als iets heel speciaals
 maar hij verdwijnt helaas uit haar leven.

Drie jaar later woont Clem weer in haar geboortedorp in Cornwall. Als haar stiefzus Belle uit Londen overkomt, verwaander dan ooit nu ze de perfecte man heeft gevonden, is Clem blij voor haar, echt waar
 tot ze ontdekt wie Belles perfecte man is: Sam!

Mening Marjon:
Wat een heerlijk boek weer van Jill Mansell. Het boek staat bol van de gebeurtenissen bij de bewoners van St. Clarys: Clemency ontmoet haar liefde-op-het-eerste-gezicht weer als hij niet meer vrij is, ze heeft veel strijd met haar stiefzusje Belle, haar collega Ronan beleeft een hele mooie nacht, maar daarna lijkt het allemaal mis te lopen. Het dorp heeft echter andere ideeën over hem. Dan is er nog Marina die haar ex weer op de stoep krijgt en een groot geheim heeft. En er is Kate die ook met een geheim rondloopt, maar dat zelf helemaal niet weet. En ook Belle heeft haar geheimen die niet meer binnen te houden zijn als er iemand tegen haar aanloopt op het strand. En zo rol je van het een in het andere verhaal zonder dat het verwarrend of onoverzichtelijk wordt en op meesterlijke wijze weet Jill Mansell het allemaal bij elkaar te brengen. Het verhaal heeft veel humor, al in het eerste hoofdstuk zat ik hardop te lachen. Maar het kent ook mooie dingen, diepere dingen, echte dingen van het leven. Wat een prachtig boek! De volle 5 sterren waard.

*****

Mening Natasja:
Het was even wachten op de nieuwe van Jill Mansell, maar daar was hij dan weer. En het was weer genieten.
De onverwachte ontmoeting tussen Clemency en Sam is erg leuk om te lezen, maar zeker het verhaal tussen Ronan en Kate trok mij heel erg aan. Eigenlijk vond ik dat nog veel leuker. Dat vind ik ook altijd zo leuk aan haar boeken, de meerdere personages in het verhaal. Een boek dat ik moeilijk weg kon leggen, zowel lekker luchtig als de nodige diepgang.

*****

Mening Viv:
Wat een heerlijke boeken schrijft Jill Mansell toch. Zo ook dit boek. Je leest mee in het leven van Clemency die in Cornwall woont. Lijkt me een prachtig gebied om nog eens te bezoeken. Liefde, vriendschap en rivaliteit met haar stiefzus zijn belangrijke thema’s in dit boek. Een boek om in zomerse sferen te komen. Aan het eind gebeurde er wel erg veel. Maar ach, een chicklit met happy end die ik snel uitlas krijgt van mij 5 sterren. Binnenkort nog maar eentje lezen van Jill, er staan er een aantal op mijn e-reader!

*****

Marjon en Natasja en Viv.

 

3 gedachten aan “Ik zie je op het strand”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.