In de schaduw van mijn geluk

Auteur: Brooke Shields
Uitgever: Pimento
Jaar: 2005
Bladzijden: 237

Over het boek:
Brooke Shields vertelt in In de schaduw van mijn geluk voor de eerste keer over de beproevingen, het verdriet en uiteindelijk de vreugde voor, tijdens en na de geboorte van haar dochter Rowan. Met relativering en zelfspot en vooral met veel kennis van zaken beschrijft ze het diepe dal van haar postnatale depressie, een onderwerp dat nog altijd te vaak wordt doodgezwegen.
Brooke Shields schitterde in talrijke speelfilms, waaronder Pretty Baby, Blue Lagoon en Black and White. Ze kreeg veel lof van de critici voor haar rollen op Broadway in onder meer De vaginamonologen, en ze werd bekroond voor haar rol in de comedy Suddenly Susan.

Mening Marjon (7 mei 2007):
In Amerika schijnt er nog een taboe te heersen op de postnatale depressie, ik dacht hier niet meer. Maar hoe dan ook, was het zeer aangrijpend dit te lezen. Al ben ik zelf geen moeder, kon ik me absoluut inleven in haar ontreddering, het gevoel zichzelf volkomen kwijt te zijn en het idee te hebben dat haar hele leven overhoop gehaald was, wat natuurlijk ook gebeurt als je moeder wordt. Ik vind dat ze heel open met veel zelfinzicht deze periode beschrijft en ze laat de lezer heel dichtbij komen. Mijn eigen moeder heeft dit trouwens ook gehad en ik kan me nu pas echt indenken hoe dat voor haar geweest moet zijn. Want dat gebeurde wel in een periode dat men amper wist dat dat bestond. Een gezond kind krijgen betekende dat je maar een blije moeder moest zijn en daarmee uit.
Wederom een aanrader.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.