In een flits (The Never Girls 1)

ineenflits

Auteur: Kiki Thorpe
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Jaar: 2014
Bladzijden: 120

Over het boek:
Vier vriendinnen in een magische sprookjeswereld
Vier vriendinnen worden meegenomen uit hun gewone leven naar de mooiste plek van Neverland, de thuisbasis van feeën en zeemeerminnen. De meisjes willen niet meer weg, maar Queen Clarion en Tinkerbel hebben toch een manier bedacht om hen weer thuis te laten komen. Zal dit fantastische avontuur voor hen eindigen voor het amper is begonnen? Fairies-serie
De fenomenaal succesvolle fairies-serie van Disney verkocht wereldwijd ruim 14 miljoen boeken. En nu, voor het eerst, weten vier echte meisjes hun weg te vinden naar de sprookjeswereld
 en weer terug. Een avontuur dat ieder meisje zou willen meemaken!

Recensie Clasien:
Dit is het eerste deel van “The never girls” een uitgave van Disney Enterprises.

Een prachtige uitgave, een kleurrijke voorkant met een beetje “elfenstof”, harde kaft. Ook de binnenkant is mooi met leuke eenvoudige tekeningen. Dit is echt een kinderboek of voorleesverhaal. Ik had het in no time uit.

“Nooitgedachtland” ver weg van de wereld die we kennen, in een zee van dromen, ligt een eiland. Een plek vol magie, zeemeerminnen en elfen.

Drie vriendinnen Kate, Lainey en Mia spelen in hun tuin met een bal. Gabby, Mia’s kleine zusje is ook buiten, wanneer er vreemde dingen gebeuren. Het begint te waaien en ze ruiken zeelucht, horen brekende golven dan een flits en dan is hun achtertuin verdwenen.
De meisjes staan op een strand, zijn ze verdwaald?
“Hoe kunnen we verdwaald zijn als we niet eens weten waar we zijn?”

Intussen hebben elfjes de meisjes al in de gaten, de Klunzen, zoals ze in Nooitgedachtland kinderen noemen. De meisjes worden ontvangen door koningin Clarion in de Elfenvallei. Tijdens de rondleiding over het eiland komen ze bij de Thuisboom “Een deur in een grote knoest, de vensters van zeegras en de piepkleine trap die zich om de stam slingerde. De werkplaats van Tinkerbell (Tink) een theepot, een molen gemaakt van perzikpitten als opslagplaats voor het elfenstof”. Het verhaal is Ă©Ă©n en al fantasie, je voelt je weer als een kind.

Ik kan niet wachten om het tweede deel te gaan lezen, de meisjes zijn nog steeds op Nooitgedachtland, een fantastisch avontuur voor jong en oud.

*****

Clasien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.