Juffrouw Holle ****

juffrouwholle

Auteur: Fleur Brockhus
Jaar: 2014
Blz.: 288
Uitgever: The house of books

Korte samenvatting:
Een sprookje voor de moderne vrouw. Olivia, partyprinses en ambitieuze journaliste, zit weg te kwijnen op de redactie van de Borduurbode. De perfectionistische Rikka ziet het leven als een lijst met taken die ze moet afvinken. Olivia en Rikka moeten zien overeind te blijven tussen onvolwassen vriendjes, gebrekkige carrièrekansen, en de constante druk om te voldoen aan een ideaalbeeld. Tegen wil en dank belanden ze op de boerderij van de mystieke Juffrouw Holle. Haar regime van rust, reinheid en regelmaat is precies wat de jonge vrouwen nodig hebben. Op de boerderij worden de kussens eens flink opgeschud tot de veren in het rond dansen

Mijn mening:
Dit is een sprookjesachtige chicklit, dus geen sexy sc√®nes. Olivia een feestbeest en Rikka de perfectioniste zijn¬†allebei niet tevreden over hun huidige leventje, ook al hebben ze dit zelf nog niet zo door. Beide komen terecht bij Juffrouw Holle, die hun via verschillende wegen allerlei levenslessen meegeeft. Soms hilarische, grappige maar ook emotionele momenten. Ook de poes Monty speelt een rol in dit verhaal.¬†Ik ben zelf niet zo’n chicklit lezer, maar dit boek kan ik zeker aanbevelen.

****

Clasien.

 

 

 

 

 

2 gedachten over “Juffrouw Holle ****”

  1. mijn reactie van het boek ****
    Een heerlijk sprookje voor volwassene maar wel eentje met hele leerzame lessen erin.Ik denk dat je als lezer ook vaak dingen herkent van je eigen die je eigenlijk ook anders zou moeten doen.Fijne schrijfwijze en leuke personen, een boek waar je van geniet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.