Kijk niet om

kijknietom

Auteur: Clare Donoghue
320 pagina’s
Uitgeverij De Fontein
Jaar: 2015

Over het boek:
Stalking, Londen, angstaanjagende spanning, schokkende twists; de ingrediĂ«nten van ‘Kijk niet om’ van Donoghue. Fotografe Sarah wordt gestalkt. Wanneer er in haar omgeving in Londen diverse vrouwen vermoord worden aangetroffen, staat de politie voor een raadsel. De dader gaat steeds grover te werk. Wat is het verband tussen de slachtoffers? Ondertussen krijgt Sarah cryptische briefjes en verontrustende telefoontjes.

Recensie door Clasien:
Dit debuut van de schrijfster Clare Donoghue is er Ă©Ă©n van topklasse. Een psychologische thriller met een constante achterliggende spanning. Dit boek heb ik met veel plezier gelezen. Meestal grijp ik naar mij bekende schrijvers, maar dit boek had ik ect niet willen missen. Aanrader voor wie van een vlot, spannend verhaal houdt.

Een stalker heeft het gemunt op Sarah, briefjes, telefoontjes, iedere dag weer, Sarah voelt zich nergens meer veilig. Wanneer er bovendien een seriemoordenaar aan het werk is die zich stort op jonge meisjes, neemt Sarah het besluit om naar de politie te gaan voor aangifte. Inspecteur Mike Lockyer heeft samen met zijn team de lastige taak deze moorden op te lossen. Ze ontdekken een verband tussen de verschillende vrouwen. Wanneer op het derde dode meisje ook nog de vingerafdrukken van Sarah’s stalker worden gevonden denken ze aan een grote doorbraak.

De personages zijn erg goed neergezet, je krijgt een goed inzicht zowel in hun werk-, als privéleven. Mike Lockyer heeft een geheim waar ze zelfs bij de politie niets vanaf weten, maar hier zal spoedig verandering in komen als bewijsmateriaal opduikt in zijn privéleven.

****

Clasien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.