Kil

kil

Auteur: Mel Wallis de Vries
Blz: 53
Jaar: 2015
Uitgeverij: de Fontein Tirion

Over het boek:
Hoe ver ga jij voor iemand van wie je houdt? Lees Kil, de spannende jeugdthriller van Mel Wallis de Vries, meervoudig winnares van de Prijs van de Jonge Jury.

Op een verlaten industrieterrein wordt het lichaam van een meisje gevonden. Het lijkt het werk van een wrede moordenaar. De politie staat voor een raadsel. Wat is er met haar gebeurd? En vooral: waarom? Steeds meer ijzingwekkende details komen boven…

Recensie Clasien:
Dit is een kort verhaal over orgaandonor. In de hoofdrol de 17-jarige Tyrza de Groot die voor bloedonderzoek naar de huisarts moet. Hier nemen ze bloedmonsters van haar.

De huisarts in opleiding die verbonden is aan deze huisartsenpraktijk, heeft een zusje: Eline die ernstig ziek is en nieuwe nieren nodig heeft.

Wanneer Tyrza op een dag na huis fiets, verdwijnt ze in het fietstunneltje en wordt wakker in “een gevangenis van ijs”, dit blijkt een oude visafdeling te zijn.

Jonathan heeft haar bloedgroep gecontroleerd en weet dat Tyrza een perfecte nierdonor zal zijn.

Tyrza is al het tweede meisje dat hiervoor in aanmerking komt, bij de eerste ging het fout en deze wordt dood teruggevonden met bevriezingsverschijnselen en een grote operatiewond.

Je volgt het bovenstaande verhaal en daarnaast het verhaal van de Forensische opsporingsdienst Peter Elsinga, Thomas Beek in opleiding en forensisch onderzoekster Julia Fisscher.

Ondanks dat dit een kort verhaal van ruim 50 pagina’s is, heeft het een hoog spanningsgehalte. Zeer goed geschreven tot in details, uitgewerkte karakters. Er zit zelfs een niet verwachtte wending in dit boek.

” Dit meisje redt het wel, denk ik. Ze is beschadigd, maar niet kapot”.

*****

Recensie Natasja:
Wat een spanning en sensatie in dit kleine verhaal zeg, wauw erg goed. Je stap in het verhaal om het vervolgens niet meer weg te leggen.
Het verhaal wordt afgewisseld door Tyrza en de politie, wat het erg aangenaam maakt. Zo kom je steeds meer te weten wat er nu uiteindelijk gebeurd is.
Voor mij snel meer van Mel Walles de Vries. Aanrader!

*****

Clasien en Natasja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.