Koekoeksjong (Cormoran Strike 1)

koekoeksjong

Auteur: Robert Galbraith (alias J.K. Rowling)
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2013
Bladzijden: 519

Samenvatting:
Als een getroebleerd supermodel een dodelijke val maakt vanaf een winters balkon in de Londense wijk Mayfair, wordt aangenomen dat het zelfmoord was. Haar broer twijfelt daaraan en roept de hulp in van privédetective Cormoran Strike.
Strike is een invalide oorlogsveteraan – met wonden die zowel fysiek als mentaal zijn – en zijn leven is een puinhoop. De opdracht lost zijn geldproblemen op, en zijn nieuwe assistente Robin blijkt een godsgeschenk. Maar naarmate Strike dieper graaft in de complexe modellenwereld, neemt alles een steeds duisterder wending – en loopt hij zelf steeds meer gevaar…
Een intrigerend, elegant mysterie met de atmosfeer van Londen: van de stille straten van Mayfair en de pubs in de steegjes van East End tot de drukte van Soho. Koekoeksjong is een klassieke Britse misdaadroman in de traditie van P.D. James en Ruth Rendell, en het begin van een unieke, moderne detectiveserie.

Mening:
Heel spannend is het niet, maar je wordt er wel vanaf de eerste bladzijde in meegezogen en dan laat het je niet meer los. Er is humor, emotie, een klein beetje spanning en een grote dosis menselijkheid. Je puzzelt mee, denkt een eind te komen, komt dan aan het einde middenin een verrassende ontknoping die toch ook weer heel logisch is. Ik ging een beetje van Strike en Robin houden en hoop zo dat er meer boeken komen met deze twee mensen in de hoofdrol. Het open einde van Robin, haar beslissing en hoe ze Strike overhaalt, wekken wel de indruk dat er vervolgverhalen komen. Ik kan alleen nog zeggen: allemaal lezen dit boek!

*****

Marjon.

 

6 gedachten over “Koekoeksjong (Cormoran Strike 1)”

  1. Hij staat hier ook al klaar maar moest eerst de serie van Vrifin rivers uitlezen hihihi maar die is uit dus op naar de volgende boeken 🙂 Ik ga deze zeker dus nog lezen de komende periode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.