Kom je spelen?

Auteur: M.J. Arlidge
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2019
Bladzijden: 512

Over het boek:
Bestsellerauteur M.J. Arlidge schrijft zijn eerste thriller buiten de Helen Grace-serie

De manier waarop Arlidge ogenschijnlijk moeiteloos eerst verhaaltechnische problemen creĂ«ert en ze vervolgens even makkelijk weer oplost, verraadt een lenige, creatieve geest.’ Het Parool

Chicago wordt opgeschrikt door de moord op twee jonge twintigers, beiden zijn gruwelijk verminkt. Er wordt al snel gedacht aan een seriemoordenaar. De politie heeft grote moeite om erachter te komen wie de dader is. Hij is berekenend en gaat erg zorgvuldig te werk. Het enige verband tussen de twee moorden is een jonge vrouw, Cassie. Zij beweert dat ze voorafgaand aan de moorden al wist wanneer deze zouden plaatsvinden.

Vanaf het moment dat Adam Brandt Cassie op het politie-bureau ontmoet, is hij door haar gefascineerd. Alles wat zij hem vertelt, maakt dat hij twijfelt aan zijn deskundigheid. Dan loopt Cassie naar buiten, knoopt een sjaal voor haar ogen en steekt blind de straat over, dwars door het verkeer. Als hij haar na afloop vraagt waarom ze niet bang was te verongelukken, antwoordt ze: “Omdat jij mij zal doden.’

Mening Clasien:
Standalone
Wanneer Adam Brandt psycholoog, Kassie een 15 jarig meisje met speciale gaven op het politie-bureau ontmoet is hij door haar gefascineerd, Kassie ziet namelijk de dood in de ogen van mensen en wil ze proberen te beschermen ten kostte van haarzelf.
Samen met Adam gaat Kassie achter de seriemoordenaar “de slager” aan die zijn slachtoffers op gruwelijke wijze om het leven brengt, maar is alles wel wat het lijkt?

De personages zijn goed neergezet ook wat betreft hun privé evens leer je hen beter kennen.
De korte hoofdstukken maken dit dikke boek lekker leesbaar.

****

Clasien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.