Koopwoede (the Secret Shopper’s revenge)!

Schrijver: Kate Harrison
Uitgever: House of Books
Jaar: 2009
Aantal blz: 368

Over het boek:
Zij worden betaald om te winkelen
Welkom in de wereld van de mystery shopper
Emily heeft de pest aan die arrogante Londense winkelmeisjes, die haar achter haar rug uitlachen. De meisjes hebben echter geen flauw benul dat de slonzig geklede Emily een professionele ‘mystery shopper’ is – met een verborgen camera.
Sandie houdt van mooie spullen. Wanneer zij wordt ontslagen, is ‘undercover’ winkelen de enige manier om haar passie voor glamour te blijven stillen.
Grazia is een arme weduwe maar wil haar luxe levensstijl niet veranderen. Ook zij gaat incognito vele winkels bezoeken. Hoe meer schoenen, parfum en lingerie ze koopt hoe minder tijd ze heeft om te rouwen. Emily, Sandie en Grazia zijn door omstandigheden ‘shopaholic’ van beroep en worden dikke vriendinnen. Tot er plotseling dikke ruzie uitbreekt…
Een bruisende, hippe roman over vriendschap en dromen, die een spannend kijkje achter de schermen biedt van de duurste winkels en waarin een paar oude rekeningen worden vereffend
Drie heldinnen met een zware baan (iemand moet het toch doen?)

Mening Marjon (1 augustus 2008):
Weer zo’n boek dat als chick-lit moet doorgaan (verkooptechniek?) maar dat gewoon een heerlijke en vooral leuke roman is. Je vliegt er doorheen, gaat vooral van Emily houden en kan het haast niet meer wegleggen. Een boek met aardige karaktertekeningen, met een glimp op de werkelijkheid, een boek dat het niet mooier maakt dan het is. Verre van zoet, verre van romantisch, soms diep, vaak een zweem humor, maar ook veel emoties en herkenning. De titel mist zijn kans denk ik, maar als je daar dan even doorheen kijkt is dit een fantastische aanrader!

Note:
In de omschrijving staat dat er een fikse ruzie ontstaat… Eh… Die ben ik niet echt tegengekomen. Wel onenigheidjes en verschillende meningen, maar fikse ruzies…?

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.