Koorts

Schrijver: Saskia Noort
Uitgever: Anthos
Jaar: 2011
Aantal blz: 268

Over het boek:
Dorien is vijfendertig, redactrice bij het vrouwentijdschrift eva en ze staat op het punt zich te settelen en aan kinderen te beginnen. Dan ontmoet ze Ellen, styliste en bruisende single, en wordt ze geconfronteerd met de voorspelbaarheid van haar leven. Ze beëindigt haar relatie en vertrekt met Ellen voor een week naar Ibiza, het eiland waar de vrijheid dagelijks gevierd wordt.
Ibiza voldoet aan al hun verwachtingen en de twee vriendinnen storten zich in het feestgedruis. Tot een van hen plotseling verdwijnt. Vanaf dat moment begint een koortsachtige zoektocht over het zonnige, vredig ogende eiland, langs de mooiste maar ook de lelijkste plekken die Ibiza rijk is – en een gruwelijke waarheid komt aan het licht.
Koorts is een verhaal over vrijheid en grenzen, over liefde en hedonisme. Maar vooral over de roes en de koorts die hoort bij het magische eiland dat al eeuwen een toevluchtsoord is voor schilders, schrijvers, muzikanten en andere intellectuelen die even willen vluchten uit hun eigen rigide cultuur.

Mening Marjon (19 februari 2012):
De setting is origineel en ik had er dan ook veel van verwacht. Maar hoe ik ook doorlas en doorlas; ik kwam niet in de sfeer. Het was net alsof ik aan de oppervlakte bleef drijven. Het voelt alsof het verhaal enigszins afgeraffeld is geschreven, terwijl dat vast niet het geval is. Het gaat over veel alcohol, hoofdpijn, overgeven en mensen die onder invloed zijn. Spannend is het ook niet echt, behalve op het laatst een beetje. En uiteindelijk is de climax magertjes. Het enige dat absoluut spreekt voor dit boek is de prettige schrijfstijl van Saskia Noort. Daarom las ik door en las ik het uit. Maar ja… Ook hier kan ik alleen maar zeggen dat het mijn persoonlijke mening is. Het boek is goed verkocht en de filmrechten zijn zelfs al gekocht (zij het voor het verschijnen van het boek).

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.