Koud bloed (Erika Foster 5)

Auteur: Robert Bryndza
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2019
Bladzijden: 352

Over het boek:
De koffer was zwaar verroest. Erika Foster hield stug vol en uiteindelijk gaf hij mee. Maar de inhoud van de koffer overtrof haar ergste nachtmerries.

Wanneer een gehavende koffer met het verminkte lichaam van een jonge man aan de oever van de Theems aanspoelt, is zelfs rechercheur Erika Foster geschokt. Ze heeft al heel wat gruwelen voorbij zien komen in haar leven, maar dit heeft ze nooit eerder gezien. Terwijl Erika en haar team de zaak voorbereiden leggen ze de link met een ander slachtoffer, een jonge vrouw die twee weken eerder in een vergelijkbaar type koffer werd gevonden.

Erika realiseert zich dat ze op het spoor is van een seriemoordenaar, die klaar is om opnieuw toe te slaan. Nog voordat ze een volgende stap kan zetten, wordt zij zelf slachtoffer van een brute aanval. Maar Erika is een doorzetter, en niets zal haar tegenhouden. Dan blijkt het leven van twee kinderen van haar collega in gevaar, en wordt de situatie nog nijpender. En in die race tegen de klok doet Erika een nieuwe schokkende ontdekking: er is meer dan Ă©Ă©n moordenaar.

Mening Clasien:
Erika Foster kan het niet laten om buiten haar boekje te gaan en regels te overtreden. Ook dit deel is weer goed, twee verhaallijnen die samenvloeien in het plot.

Gruwelijke moorden, beschreven in details, een seriemoordernaar of……..
Daarnaast het verhaal van Max, een verkeerde jongen die niet terugdeinst voor geweld en die Nina, zijn vriendin, bezit.

Dit keer is Erika zelf een slachtoffer, is een collega corrupt en keert een oude bekende weer terug.
Weer een echte Robert Bryndza.

****

Clasien.

Voorgaande delen:

  
.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.