Kwaad bloed (Cormoran Strike 5)

Auteur: Robert Galbraith
Uitgever:
Jaar: 2020
Bladzijden: 1056

Over het boek:Privédetective Cormoran Strike is op bezoek bij zijn familie in Cornwall wanneer hij benaderd wordt door een vrouw die meer wil weten over de vermissing van haar moeder, Margot Bamborough. In 1974 is zij onder mysterieuze omstandigheden verdwenen


Strike heeft zich nog nooit op een cold case gestort, laat staan eentje van meer dan veertig jaar oud. Ondanks de kleine kans van slagen is hij geïntrigeerd door de vermissing en voegt hem toe aan de lange lijst van zaken waar hij en zijn zakenpartner, Robin Ellacott, op dit moment aan werken. Hoewel Robin niets liever doet dan hard werken, kan ze het extra werk er eigenlijk niet bij gebruiken – ze heeft al genoeg op haar bord door de scheiding, ongevraagde mannelijke aandacht en haar verwarrende gevoelens voor Strike.

Op het moment dat ze in het onderzoek duiken naar de vermissing van Margot, stuiten ze op een duivelse zaak met tarotkaarten, een psychopathische seriemoordenaar en onbetrouwbare getuigen. Al snel komen ze erachter dat zelfs cold cases van tientallen jaren oud dodelijk kunnen zijn.

Mening Marjon:
Wow. Ik ben echt ondersteboven van dit boek. Ik vond de voorgaande delen van deze serie al zo goed, maar dit deel overtreft al die andere delen. Het is erg dik (de papieren versie is 1056 bladzijden dik) en dat is niet niets. Maar het boeit vanaf de eerste bladzijde en het laat je niet meer los. Geen moment ervaar je verveling. Het blijft boeien, 1056 bladzijden lang. De wisselwerking tussen Cormoran en Robin is boeiend, maar wat er in hun leven apart van elkaar gebeurt; Cormoran moet afscheid van iemand nemen en Robin moet voor haar scheiding vechten. Ze lossen tussen die ene grote zaak ook kleine zaken op, die op zich ook al boeiend zijn. En er is een grote zaak die als een rode draad door het verhaal loopt en wat echt heel knap in elkaar zit. Het is niet simpel: astrologie speelt een grote rol en er moet flink gepuzzeld worden. Wat een aanrader!
*****
Marjon

Voorgaande delen:

koekoeksjong Zijderups.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.