Lang leve de liefde

langlevedeliefde

Auteur: Jill Mansell
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Bladzijden: 384
Jaar: 2016

Over het boek:
Op de ochtend van haar vijfentwintigste verjaardag maakt Lily Harper de allerlaatste brief open van haar geliefde moeder, die stierf toen Lily acht was. Tot haar verrassing staat er meer in over haar moeders eerste en enige echte liefde.

Die dag ontmoet Lily ook de acteur Eddie Tessler. Lily is stiekem wel gevleid dat Eddie haar zo geweldig vindt, en ze voelt de vlinders fladderen. Maar waarom vindt ze het dan zo belangrijk wat Dan, haar grappige, stoere, knappe jeugdvriend, die altijd voor haar klaarstaat, ervan vindt?

Mening Natasja:
Een relatie met een acteur, wie wil dat nou niet? Op een heel vreemde leuke manier leert Lily Eddie kennen, en dan bloeit er iets moois tussen hen op. Ze heeft met hem een tijd waar velen jaloers op zouden zijn, maar is dit nu de liefde van haar leven?
Omdat Lily al vroeg haar moeder verloor is ze liefdevol opgevoed door Coral en vele mensen uit haar omgeving. Ook voor Coral bestaat er maar één liefde en dat is Nick. Hij is helaas overleden. Kan ze nog liefhebben?
Patsy de oppas van Lily toen ze nog klein was, is altijd een hele goede vriendin gebleven, maar ook zij is hopeloos met de mannen.
Een boek voor liefde, en erg leuke momenten.
Ik heb alle boeken van Jill gelezen en kwam dan ook meteen weer thuis toen ik in dit boek begon. De schrijfstijl, de sfeer, de humor, zo lekker luchtig, dat je voor een paar uurtjes helemaal verdwijnt in het verhaal. Dit heb je gewoon soms even nodig, vandaar dat ik altijd blijf uitkijken naar haar nieuwe boeken. Ook al weet je vaak hoe het gaat eindigen, ze vervelen nooit.

*****

Mening Marjon:
Ik had veel van dit boek verwacht; ik ben een liefhebber van de boeken van Jill Mansell. Maar dit is niet bepaald haar beste boek. De hoofdpersonen worden amper uitgediept en het verhaal gaat rommelig heen en weer van Lily, naar Patsy, naar Dan, naar Declan en naar Eddie. Natuurlijk zitten er leuke momenten in en las het boek aardig weg. Maar op het laatst werd het ook nog wat langdradig. Ik hoop dat haar volgende boek weer meer in zich heeft.

***

Mening Viv:
Jill Mansell is dĂ© Chicklit schrijfster. Ik heb nog niet vaak wat van haar gelezen. Maar soms is het best lekker even dit soort ‘niks aan de hand’ boeken. Bij mooi weer in de tuin of op vakantie. Deze had ik binnen 2 dagen uit. Je volgt het leven van Lily die na de dood van haar moeder op 8 jarige leeftijd is opgenomen in het gezin van Coral en Nick. Ze maakt van alles mee, je volgt haar vriendschappen en een opbloeiende liefde. Er is niet heel veel diepgang. Toch raak je betrokken bij de personages rondom Lily. En er is natuurlijk een happy end. Het speelt zich af in een klein dorp op het Engelse platteland, ik zou best weer eens naar Engeland op vakantie willen gaan! Ik zal vast nog eens eentje gaan lezen van Jill Mansell. Er zijn veel romans van haar verschenen in de afgelopen jaren, ideaal voor op de e-reader.

*****

Natasja en Marjon en Viv.

4 gedachten aan “Lang leve de liefde”

  1. Ohhhhj deze heb ik gemist weer een boek erbij net als jij lees ik alles van Jill heerlijk kijk er nu al naar uit om deze te gaan lezen

  2. Kocht vandaag twee pockets van Jill Mansell in de kringloop. Nog nooit iets van haar gelezen. Maar lees vaak jullie enthousiaste verhalen. “De boot gemist” en “kiezen of delen”

    1. Ik vond dit boek weer iets minder. Het een is heel goed en het andere iets minder goed. Maar ze lezen allemaal lekker weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.