Lord John en de Schotse gevangene (Lord John 4)

Schrijver: Diana Gabaldon
Uitgeverij: De Boekerij – Mynx
Jaar: 2012
Aantal blz.: 512

Over het boek:
In deze langverwachte nieuwe roman keert Diana Gabaldon terug bij een van haar onvergetelijkste personages: Lord John Grey, bekend uit Broeders van het zwaard en Het dubbelleven van Lord John: soldaat, gentleman, en onverslaanbaar met het zwaard. De nalatenschap van een overleden vriend brengt Lord John en zijn broer Hal op het spoor van een corrupte legerofficier die over lijken gaat. Jamie Fraser, die sinds zijn vrijlating als krijgsgevangene een rustig leven leidt in het Ierse Lake District, wordt ruw opgeschrikt doordat oude bekende Lord John Grey plotseling voor zijn deur staat met het bevel hem te helpen het schandaal te ontrafelen. Zowel Jamie als Lord John heeft zo zijn geheimen, die hun leven en vrijheid kunnen bedreigen als ze de zaak niet bijtijds weten op te lossen…

Mening Marjon (28 september 2012):
Als je de Reiziger-serie hebt gelezen (ik heb de eerste zes gelezen), kun je dit boek ‘los’ lezen. Het valt ergens middenin de Reiziger-serie waar Lord John Grey ook zo nu en dan in voorkomt. In dit boek komt Jamie uit de Reiziger-serie veel voor en dat maakt dit tot een fantastisch boek. Eindelijk wordt duidelijk hoe de bijzondere band tussen John en Jamie is ontstaan. En dat alles omlijst door een verhaal dat zowel spannend als mooi als avontuurlijk is. Niet meer weg te leggen. Wat een fantastische boeken schrijft Diana Gabaldon toch!

*****

Marjon.

Voorgaande delen:

Ik las toen gewoon dit boek, niet beseffend dat het deel 4 van de serie Lord John was. Ik kende Lord John en Jamie tenslotte ook uit de Outlander-serie. De onderste delen gaan dit boek voor, maar heb ik nog nooit gelezen. Als je er op klikt leiden ze dus niet naar deze site, maar naar BOL!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.