Love yourself (Alsof je leven ervan afhangt)

Auteur: Kamal Ravikant
Uitgever: HarperCollins
Jaar: 2020
Bladzijden: 224

Over het boek:
De boodschap van Kamal Ravikant is even eenvoudig als geniaal: beloof dat je van jezelf houdt. Onvoorwaardelijk, met heel je hart, met elke gedachte en in elke seconde.
Hij gaf dit advies aan zichzelf toen hij flink in de put zat. Een vriend raadde hem aan zijn aantekeningen en gedachten op papier te zetten. Ravikant maakte er een e-book van, en dat werd een ongekend succes: meer dan 300.000 verkochte exemplaren en meer dan 3.000 positieve lezersreacties.
De uitgebreide editie verschijnt nu voor het eerst in het Nederlands. Love Yourself (alsof je leven ervan afhangt) is geen wollige flauwekul, maar de waarheid van een man die het concept “zelfliefde’ een nieuwe invulling gaf, en zichzelf daarmee redde.
“Je moet van jezelf houden met dezelfde overgave als waarmee je jezelf zou optrekken als je met je vingertoppen aan de rand van een afgrond hangt. Alsof je leven ervan afhangt.’

Mening Marjon:
Een positief boek dat je absoluut een goed gevoel geeft. De insteek is vanaf bladzijde Ă©Ă©n al gericht op jezelf positief te benaderen: houd van jezelf, laat jezelf dat steeds weten. De methode is niet nieuw: affirmeren en mediteren bestaan al lang. Maar de toon in dit boek is luchtig en het boek leest prettig weg. Het tweede deel van het boek bevat het persoonlijke verhaal van de auteur. Volgens de auteur zitten ook hier lessen in. Ik vond dat deel wat minder interessant om te lezen en pakte blijkbaar die ‘lessen’ niet helemaal op. Daarom toch geen 5 sterren.

****

Marjon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.