Mag het een maatje meer zijn?

magheteenmaatjemeerzijn

Auteur: Meg Cabot
Uitgever: Boekerij
Bladzijden: 349
Jaar: 2007

Over het boek:
Voormalig tieneridool Heather Wells zit aan de grond: ze heeft er genoeg van om de slappe songteksten van anderen te zingen! Bovendien is haar moeder naar Zuid-Amerika verdwenen met haar complete spaargeld, en lijkt Heather zelf maar niet te kunnen stoppen met het eten van KitKat-repen. Gelukkig heeft ze haar verloofde nog, Jordan Cartwright, de sterzanger van een jongensband en een echte hartenbreker.

Heather staat letterlijk op straat wanneer Jordan haar inruilt voor Tania Trace, Amerika’s nieuwste popsensatie. Ze vindt een baantje als opzichter van een studentenflat voor meisjes, maar haar toekomstplannen worden ruw verstoord door een reeks verdachte zelfmoorden onder de studentes. Heather probeert erachter te komen wat de ware toedracht is van de dood van al die meisjes, niet wetend dat ze daardoor haar eigen leven op het spel zet…

Mening Viv:
Dit boek uitgekozen om te gaan lezen, dacht dat het zou gaan om een ‘chicklit’. Maar eigenlijk is het meer een thriller. Waarin Heather, een voormalig tieneridool in de ik-persoon verteld over haar leven en werk als assistent-huismeester. Ze raakt verzeilt in een moordzaak en bijt zich hierin vast. Geestig, grappig en spannend. Een leuke combinatie. De titel van het boek snap ik alleen niet, het gaat niet om lijnen of grote maten. Alleen dat Heather niet tevreden is met haar ‘maat 42’ de gemiddelde maat die vrouwen in Amerika zouden hebben. Leuk om ook het vervolg eens te gaan lezen waarin het verhaal van Heather verder gaat “Houd je hoofd koel!”.

****

Mening Marjon (24-1-2012):
Wat er aan dit boek mankeert is wel die idiote titel. Het slaat nergens op, behalve dat de hoofdpersoon in de ik-vorm vertelt en heel menselijk niet tevreden is met haar confectiemaat. Verder g√°√°t het verhaal daar niet over. Het is een thriller in een heel origineel jasje gegoten. Want Meg Cabot zet met deze Heather-in-de-ik-vorm een wel heel herkenbaar menselijke hoofdpersoon neer. Je voelt je direct dichtbij haar. En ze raakt zomaar verzeild in een moordzaak en zo wordt het nog spannend ook. Erg leuk, dit boek!

****

Viv en Marjon.

E√©n gedachte over “Mag het een maatje meer zijn?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.