Mannen die vrouwen haten (Millennium 1)

mannendievrouwenhaten

Auteur:: Stieg Larsson
Uitgever: Signatuur
Jaar: 2007
Aantal blz: 560

Over het boek:
Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages, Ă©n een uitermate goede hacker. Samen vormen ze een ongewoon, maar sterk team.
Mikael wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikael zich hier nog eens op stort.

Mening Marjon (26-8-2009):
Magnifiek, uitmuntend, fantastisch, alles omvattend en nog veel beter dan ik verwacht had. Vanaf bladzijde 1 zat ik er in en voelde ik me blij omdat ik zo’n goed boek aan het lezen was. Wat het nou zo goed maakte? Tja, de combinatie van alles denk ik. De verhaallijnen, de onderlinge relaties, karakterschetsen, de losse manier waarmee dit boek geschreven is. Er zit spanning in, liefde, informatie, ingewikkelde toestanden, maar vooral herkenbaarheid, menselijkheid. Wat een topper!

*****

Marjon.

3 gedachten aan “Mannen die vrouwen haten (Millennium 1)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.