Mathilda’s geheim (De vrouwen van de Leeuwenhof 2)

Auteur: Corina Bomann
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2020
Bladzijden: 560
Over het boek:Het prachtige Zweedse landgoed de Leeuwenhof is het decor van de levens van drie heel verschillende vrouwen. Elk op hun eigen manier proberen zij een weg door het leven te vinden, op zoek naar een gelukkige toekomst in een snel veranderende wereld.

Mathilda is zestien als haar moeder in 1931 plotseling sterft en ze alleen achterblijft. Dan komt de indrukwekkende Agneta LejongĂ„rd in haar leven. Agneta blijkt Mathilda’s voogd te zijn en ze neemt Mathilda mee naar het prachtige landgoed de Leeuwenhof in het zuiden van Zweden.

Mathilda weet niet dat Agneta haar tante is, maar voordat Agneta haar over haar afkomst kan vertellen, wordt Europa verscheurd door de Tweede Wereldoorlog. Het leven zoals iedereen het kende verandert voorgoed. In de chaos zal Mathilda haar lot in eigen handen moeten nemen en nieuwe wegen moeten bewandelen op zoek naar geluk.

Mening Marjon:
Wat een prachtig vervolg. Mathilda is pas zestien als haar moeder overlijdt en dan wordt ze door Agnetha LejongĂ„rd opgehaald en deze vrouw blijkt haar voogd te zijn. Maar waarom…? Ze maakt kennis met Agnetha’s zoons. De een verafschuwt haar en de ander juist niet. Er gebeurt veel in jaar leven in korte tijd en dan komt de Tweede Wereldoorlog ook nog. Heerlijk om te lezen, heel toegankelijk en het houdt je aandacht vast. Ik kijk uit naar het derde deel.
*****
Marjon
Vorig deel:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.