Mea Culpa

meaculpa

Auteur: Clare MacKintosh
Uitgever: De Fontein Romans & Spanning
Bladzijden: 384
Jaar: 2016

Over het boek:
Wanneer een alleenstaande moeder de hand van haar zoontje even loslaat, gebeurt het ondenkbare: hij rent de straat over en wordt aangereden door een auto. De bestuurder rijdt door. In een fractie van een seconde verandert Jenna’s wereld in een nachtmerrie. Om de vreselijke waarheid te ontlopen verhuist ze naar een afgelegen plek aan de kust in Wales, maar de herinneringen, angsten en rouw zijn allesoverheersend. Inspecteur Ray Stevens leidt het onderzoek naar de dader. Vastbesloten om tot de bodem van de zaak te komen, zet hij zowel zijn professionele als zijn persoonlijke leven op het spel. Intussen wordt Jenna ingehaald door haar verleden, met alle verwoestende consequenties van dien


Mening Natasja:
Jenna’s hele leven verandert als de vijf jaar oude Jacob wordt aangereden. Ze vlucht naar een afgelegen plekje om daar alleen verder te gaan met haar leven.
Kate en Ray werken aan de zaak van de vijf-jarige jongen, en zullen er voor zorgen dat de jongen nooit vergeten zal worden en voor gerechtigheid.
Ray zet zelfs het leven van zijn gezin op het spel en wil alleen nog maar met Kate zorgen dat de dader krijgt wat hij verdient.
Ik ben totaal geen thrillerlezer meer, en weet nu ook weer waarom, je voelt de spanning gewoon door je aders lopen, en je wilt zo snel doorlezen omdat je wil weten hoe dit gaat aflopen.
In dit boek zit een personage waar ik een vreselijke hekel aan kreeg en dat voelde ik ook tijdens het lezen.
Dus ja, het boek heeft me zeker geraakt en maakte bepaalde gevoelens in me los, een teken dat het verhaal geweldig goed in elkaar zit.
En wat een wending ineens in het verhaal, ik heb me echt even afgevraagd of ik het misschien niet goed gelezen had. Maar doordat je doorleest weet je dat het verhaal klopt, en kun je het niet meer wegleggen. En dan dat einde

..poehee (ik zeg niks).

****

Mening Clasien:
Wat een debuut! Een geweldig verhaal vol spannende momenten, goed neergezette personages, sfeerbeschrijvingen en een plot om je vingers bij af te likken.
Twee vrouwen in de hoofdrol: de moeder van Jacob en Jenna, beide in de ban van…
Je voelt de emoties, de pijn en haat.
Ben benieuwd naar haar volgende boek.

*****

Natasja en Clasien.

EĂ©n gedachte over “Mea Culpa”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.