Medicijn

medicijn

Auteur: Ingrid Ooninx
Uitgever: Overamstel
Jaar: 2016
Blz.: 320

Het verhaal:
Alleen een klein en machtig eliteclubje weet dat er al jaren een middel tegen veroudering bestaat. Wat hen betreft blijft dat geheim. Ontdekker Jacob GrĂŒnberg wil echter wereldwijde erkenning voor zijn uitvinding. Na de plotselinge dood van haar minnaar raakt pr-vrouw Ella Vreeland verstrikt in het huiveringwekkende web rondom deze meedogenloze wetenschapper en ontdekt ze de duistere schaduwwereld achter de schone schijn.

Recensie Clasien:
De titel: Medicijn is zo duidelijk als het maar zijn kan, de kaft ziet er prachtig uit.
Het verhaal verteld over de wens: de eeuwige jeugd
Als je het verhaal met een korreltje zout neemt, belandt je in een spannende medische wereld vol met misdaden en intriges.
Wat mij betreft is het onderwerp te vergezocht, een poedertje of zalfje, zelfs een spuitje hier en daar kan ik eventueel nog inkomen. Maar wat de schrijfster in dit verhaal bedenkt, om jong te blijven, is te gruwelijk voor woorden.

De hoofdpersoon is Ella Vreeland een onschuldig slachtoffer die door omstandigheden terecht komt in de kliniek van Jacob GrĂŒnberg, hij heeft haar een hoofdrol toegedacht in dit medische proces. Ella verzet zich met alles wat ze in zich heeft. Samen met een politie agent die op verlof is gestuurd gaan ze proberen het gezicht achter de kliniek aan de wereld te laten zien.

****

Clasien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.