Meisjes plagen (Alex Cross thriller)

Auteur: James Patterson
Uitgever: Bruna (Zwarte Beertjes)
Jaar: 1995/2002
Aantal blz: 380

Over het boek:
Twee psychopaten maken slachtoffers onder beeldschone jonge vrouwen. De een opereert aan de westkust van de VS, de ander aan de oostkust. Ze houden elkaar op de hoogte van hun laatste gruweldaden. Casanova en de ‘Gentleman killer’ zijn beiden gewetenloze moordenaars, die zich boven iedereen verheven voelen en in wreedheid niet voor elkaar onderdoen.
Inspecteur Alex Cross is belast met het onderzoek naar deze twee mannen. Al snel beseft hij dat hij te maken heeft met twee nietsontziende, uiterst scherpzinnige tegenstanders. Als ook zijn lievelingsnichtje in handen van Casanova valt, zet hij alles op alles om de moordenaars te pakken te krijgen.
Meisjes plagen… [Kiss the Girls] is verfilmd met Morgan Freeman in de hoofdrol.

Mening Marjon (20 september 2008):
Driehonderdtachtig bladzijden in twee dagen zegt genoeg. Mijn eerste James Patterson en zo angstaanjagend spannend, dat ik het √®n niet verder wilde lezen √®n niet weg kon leggen √®n uit wilde hebben, zodat er een einde aan kwam √®n waarvan ik niet wilde dat het uit was, want dan is er niet meer verder te lezen. Met andere woorden: Houd je van spanning en thrillers en noem maar op? Dan ‘moet’ je James Patterson lezen. Verveelt geen minuut, vooral vanwege de korte hoofdstukken, denk ik. Dat vooral vond ik heerlijk lezen. Korte hoofdstukken, geen afleidende vertelsels, gewoon recht toe recht aan. En gelukkig. Die man heeft nog een aantal boeken geschreven…

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.