Midden in de winternacht

midden-in-de-winter

Auteur: Kristin Hannah
Uitgever: Boekerij
Bladzijden: 224
Jaar: 2016

Over het boek:
De pas gescheiden Joy Candellaro ziet dit jaar op tegen Kerstmis en boekt een ticket naar de Pacific Coast. Daar brengt het lot haar in aanraking met de zesjarige Bobby en zijn vader Daniel, die rouwen om het verlies van hun moeder en echtgenote. Joy voelt zich direct verbonden met de twee; door hen te helpen, lijkt ze zichzelf terug te vinden. Maar om ook weer in de liefde te kunnen geloven, is meer moed nodig dan ze dacht.

Mening Natasja:
De inhoud van de cover is maar een klein beetje van waar dit verhaal over gaat. En dat vind ik erg goed gedaan, want het verhaal krijgt ineens een heel andere wending en dat was echt heel erg verrassend. Dus daar ga ik verder ook niet over uitbreiden want dat is echt zonde en je wil de magie van die verhaal zo voor de donkere dagen echt niet missen.
Het liefst had ik dit verhaal zo rond de kerst gelezen, maar de boeken van Kristin Hannah zijn voor mij een verslaving omdat ik haar geweldig vind schrijven.
Dit verhaal begint meteen al erg heftig want Joy weet niet meer waar ze het moet zoeken na haar scheiding, ze is een een negatieve spiraal beland en besluit er even tussen uit te gaan. Haar hele leven krijgt hierdoor een totaal andere wending en hier begint dan ook het mooie magische verhaal van Joy.
Een kort maar erg krachtig verhaal dat of je nu wil of niet weer laat geloven in een sprookje, of is het meer dan een sprookje?

*****

Mening Marjon:
Wat een bijzonder magisch kerstsprookje. Joy ontmoet een man en zijn zoontje en weet dat ze hen kan helpen dichterbij elkaar te brengen. Dat heeft natuurlijk een extra dimensie als het kerst is. De kerstboom wordt opgetuigd; de cadeautjes worden onder de boom gelegd en dan… krijgt het verhaal een hele andere wending. Kan Joy nog terug? Prachtig verhaal.

*****

Mening Clasien:
Een verhaal over verdriet, verlies en hoop.
Joy’s leven is niet gelopen zoals ze het had verwacht, eens getrouwd, nu gescheiden. Wanneer de kerstdagen eraan komen gooit ze het roer om en vertrek naar de Pacific Coast.
Wanneer ze terechtkomt bij een gesloten B&B lijken de kansen zich te keren, hoop en liefde lijken voor Joy weggelegd.
Dan verandert plotseling het verhaal en blijkt alles wat je gelezen hebt een fantasie.
Toch kan Joy de vader en zijn zoontje niet vergeten. Wat is echt en wat niet?
Een mooi verhaal om te lezen tijdens deze donkere dagen.

****

Natasja, Marjon en Clasien.

4 gedachten over “Midden in de winternacht”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.