Midwinter

Auteur: Rosamunde Pilcher
Uitgever: Unieboek BV
Jaar: 2000
Bladzijden: 448

Over het boek:
Nadat ze al eerder afscheid had genomen van het toneel, laat Elfrida de drukte van Londen achter zich om samen met haar spaniël Horace te verhuizen naar een cottage op het platteland. Elfrida wordt daar bevriend met Oscar en Gloria Blundell en hun dochter Francesca. Vooral met Oscar voert ze goede gesprekken, onder meer over haar overleden man, die de liefde van haar leven was.
De heerlijke rust in hun aangename leven wordt wreed verstoord wanneer de Blundells getroffen worden door een tragische ongeluk. Dit zet ook het leven van Elfrida op zijn kop, maar in de bijzondere winter die volgt, wordt zij onbewust het warme middelpunt van een bont gezelschap, dat om uiteenlopende redenen zijn toevlucht zoekt in een landhuis in Schotland.

Mening Marjon (28 november 2006):
Ik ben een groot liefhebber van Rosamunde Pilcher’s boeken. Ze ademen het ‘gewone’ leven uit, maar dan op een manier zoals je zou moeten leven. Schouders eronder, ervoor gaan en genieten maar.
Ook dit boek is gezellig, maar zeker niet oppervlakkig, herkenbaar en heel menselijk. Het speelt zich grotendeels af in Schotland en zoals de meeste van jullie weten heb ik daar ‘iets’ mee, dus het zit helemaal goed.
Ik heb geen flauw idee of Rosamunde Pilcher nog schrijft, maar ik hoop toch dat er eens een nieuw boek van haar uitkomt.

*****

Marjon.

2 gedachten aan “Midwinter”

  1. Volgens Wikipedia is Rosamunde Pilcher op 6 februari 2019 overleden.
    Zij is 94 jaar oud geworden en heeft in 2000 haar schrijverscarriĂšre afgerond met dit boek:
    Winter Solstice = Midwinter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.