Mijn jaren bij de politie

Auteur: Ellie Lust
Uitgever: Ambo|Anthos
Jaar: 2019
Bladzijden: 181

Over het boek:
In Mijn jaren bij de politie vertelt Ellie Lust, Nederlands populairste ex-politievrouw, openhartig en eerlijk over de ruim dertig jaar dat ze bij de politie in Amsterdam werkte. In die jaren deed Ellie Lust ervaring op met bijna alle facetten van het politievak. Als motoragent reed ze rondjes over de Amsterdamse ring, als wijkagent zag ze van dichtbij de ellende in Amsterdam-West, als oprichter van Roze in Blauw verzette ze zich tegen het antihomogeweld en als woordvoerder van de politie was ze betrokken bij de meest spraakmakende zaken van Nederland.
Mijn jaren bij de politie gaat niet alleen over al die gebeurtenissen en hoe zij en haar collega’s daarmee omgingen, maar ook over haar ontwikkeling als mens en als agent door de jaren heen. Ellie Lust vertelt haar verhalen zoals we van haar gewend zijn: duidelijk, no-nonsense en met humor. Als het over de Nederlandse politie gaat hebben de meeste mensen hun mening al klaar, maar in dit boek horen we de verhalen van binnenuit, gaan gesloten deuren open en zijn politieagenten niet alleen uniformen, maar vooral mensen.

Mening Marjon:
Ik heb het boek echt uit nieuwsgierigheid aangeschaft op een moment dat het even goedkoper was (eBook). En het heeft me echt verrast. Het is niet alleen heel leuk en prettig leesbaar geschreven, het bevat ook hele boeiende verhalen, verhalen over echte mensen. Ik had misschien een beetje spektakel verwacht, maar dit boek gaat over het echt leven op straat, over serieuze zaken waar Ellie als politie-agent mee te maken kreeg. Ze spaart zichzelf niet: ze laat ook haar kwetsbaarheid zien, haar emoties. Ik kon het boek moeilijk wegleggen. Aanrader!

*****

Marjon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.