Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor

Auteur: Renate Dorrestein
Uitgeverij: Uitgeverij Contact
Jaar: 2006
Bladzijden: 304

Over het boek:
Heleen en haar man Peter kweken winterbloeiende planten. Ze houden van hun werk, van elkaar en van hun twee kinderen. Maar als Heleen bijna vijftig is, beginnen niet alleen haar hormonen haar parten te spelen. Haar zoon maakt een fietstocht door Australi√ę, angstig ver weg, en haar huwelijk vertoont achterstallig onderhoud. Als dan ook nog haar moeder, met wie ze een moeizame relatie heeft, een herseninfarct krijgt, wordt Heleens leven steeds grotesker. Er passeert geen dag meer zonder de terreur van de zorgen om de tachtigjarige. E√©n ding staat voor Heleen als een paal boven water: haar in huis nemen wil ze niet. Maar hoe legt ze dat uit aan de anderen? En dat is niet de enige vraag waarvoor ze zich gesteld ziet. Gaat haar man vreemd? Hoe moet ze haar dochter Lizzy beschermen tegen alle gevaren van het leven? En zal schildpad Bingo, haar moeders oogappel, ooit nog ontwaken uit haar winterslaap?

Mening Marjon (23 augustis 2007):
Dit boek heeft iets luchtigs, humoristisch, menselijks en diepgang tegelijk. Het is heerlijk puur en direct geschreven, geen omhaal, gewoon zoals het is. Mooi boek! Mijn eerste van Renate Dorrestein, maar ze staat nu wel op mijn De Slegte-lijstje!

*****

Marjon.

2 gedachten over “Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor”

    1. Ja, dat boek over die baby die vermist raakt. Ik kan natuurlijk even niet op de titel komen. maar dat vond ik wel tegenvallen. Heb jij boeken van haar gelezen?

      PS Ik mail nog terug hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.