Na de vloed

Auteur: Kassandra Montag
Uitgever: HarperCollins
Jaar: 2019
Bladzijden: 448

Over het boek:
Zes jaar geleden zag de hoogzwangere Myra hulpeloos toe hoe haar man haar oudste dochter Row kidnapte en per boot over een donkere vloed wegvoerde. Het lukte haar niet om ze in te halen.
De wereld is niet meer zoals die ooit was: sinds de grote klimaatramp is er geen vasteland meer. De enige plekken boven water zijn de vroegere bergen en heuvels, en naar die “eilanden’ zijn de mensen gevlucht.
Nu krijgt Myra het aanbod om met haar jongste dochter op een boot mee te reizen, een unieke kans om Row terug te vinden. Als ze aanwijzingen krijgt over haar dochters verblijfplaats, laat ze de bemanning van koers veranderen. Een dramatische beslissing die niet alleen haar eigen leven in gevaar brengt, maar ook dat van de anderen op de boot Ă©n dat van haar jongste dochter


Mening Marjon:
Ik moest er even inkomen, maar daarna was ik verloren. Wat een prachtig verhaal over een moeder die haar oudste dochter verloor en de kans krijgt haar te zoeken. Het verhaal speelt zich af in een nieuwe wereld, een wereld waarin heel veel land is verdwenen en waar nu eilanden zijn waar vroeger bergtoppen zijn. Toch voelt het niet vreemd, alsof het gewoon ons heden is. Dat heeft de auteur mooi verwerkt. Het verhaal is mooi: je voelt de liefde en ook het drama. Het leest prettig weg, je vliegt er doorheen. Ik hoop dat er nog veel boeken van deze auteur komen. Aanrader.

*****

Ik ontving dit boek van de uitgever, waarvoor mijn hartelijke dank!

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.