Nachtroos

Auteur: Lucinda Riley
Uitgever: Xanders Uitgevers BV
Jaar: 2013/2019
Bladzijden: 592

Over het boek:
Jaipur, India, 1911. Vlak voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog reist de elf jarige Anahita met de familie van een rijke vriendin mee naar Engeland. Daar ontmoet ze de jonge Donald Astbury, erfgenaam van het prachtige, afgelegen landgoed Astbury, en zijn sluwe moeder. De reis naar Engeland verloopt door deze ontmoeting heel anders dan Anahita ooit had kunnen denken

Een eeuw later komt actrice Rebecca Bradley voor een nieuwe film naar het inmiddels vervallen landgoed. Ze hoopt daar te kunnen ontsnappen aan de paparazzi en roddels die haar in Amerika achtervolgen. Tijdens het filmen ontmoet ze de Indiase Ari Malik, die naar Astbury is gekomen op zoek naar zijn familiegeschiedenis. Samen ontrafelen ze de duistere geheimen rond Astbury Hall en komen steeds dichter bij de waarheid die decennialang verborgen bleef.

Mening Marjon:
Een prachtig boek in de stijl van Het Meisje op de Rots van dezelfde auteur. Een verhaal in het heden en een verhaal in het verleden en een hoop geheimen en toestanden. Rebecca reist van Amerika naar Engeland voor filmopnames bijna tegelijk met Ari Malik die uit India ook naar Engeland komt. Ari wil uitzoeken waar de eerstgeborene van zijn grootmoeder is gebleven en leert zo dat zijn druk bezette jachtige leven anders moet. Ook Rebecca verandert in Engeland. Het verhaal uit het verleden speelt een hele grote rol en brengt ons terug naar India, laat ons kennismaken met Ayurvedische geneeskunde en laat zien dat de duivel overal kan zijn. Prachtig boek!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.