Natuurlijke antidepressiva

Auteur: Dr. Eberhard J. Wormer
Uitgever: Uitgeverij Akasha
Jaar: 2017
Bladzijden: 128

Over het boek:
De gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met depressieve gevoelens of een depressie worden vaak maar al te gemakkelijk op het spel gezet door overhaast sterke psychofarmaca voor te schrijven. Als de psychische klachten echter worden veroorzaakt door niet-opgemerkte tekorten, hebben deze chemische antidepressiva meestal geen effect, terwijl hun bijwerkingen de gevaarlijke depressiviteit extra belasten.

Dit boek behandelt de symptomen, diagnoses en oorzaken van zowel het symptoom ‘depressieve stemmingsstoornis’ als het psychische ziektebeeld ‘depressie’. Voor de behandeling worden talrijke niet-farmacologische, goed te verdragen lichaamseigen en plantaardige antidepressiva en alternatieve therapeutische concepten aangereikt.

– symptomen, diagnoses en oorzaken van de depressie
– mogelijkheden en gevaren van de farmacologische behandeling
– lichaamseigen en plantaardige antidepressiva
– antidepressieve voedingsstoffen en maatregelen

Mening Marjon:
Dit boek sluit precies aan op mijn studie (fytotherapie en voeding en gezondheid) en voegt ook nog veel toe. Deze arts probeert duidelijk te maken dat het klakkeloos voorschrijven van chemische antidepressiva vooral belachelijk is omdat er vaak een logische lichamelijke oorzaak achter ligt zoals een vitamine D tekort, allergie, schildklieraandoening en nog veel meer. Er wordt besproken wat de oorzaken zijn, wat je er aan kan doen qua supplementen, natuurlijke medicijnen, voeding en ook op andere vlakken. Een dun boekje met meer inhoud dan je je kan voorstellen, iedereen die met depressie te maken heeft en ook alle medici zouden dit boek moeten lezen!

*****

Marjon.

7 gedachten aan “Natuurlijke antidepressiva”

  1. Fijn dat dit boek dan op je pad kwam Marjon. Als ik zie wat mijn cliënten allemaal te slikken en dus voorgeschreven krijgen. De meeste geloven er ook stellig in en tellen de pillen/en capsules in hun hand. Soms wel 9 tegelijk….Ze weten zelf niet eens waarvoor het allemaal dient maar de dokter schrijft het voor en dan moet het toch wel goed zijn….

    1. Daarom ben ik ooit fytotherapie gaan studeren. Ik zie het in mijn naaste omgeving ook. Omdat ik zelf ook weet wat depressie is en ik het voorbeeld van mijn moeder had zoals ik het niet wilde (30 jaar verslaafd aan Sinequan) ben ik zelf ook op zoek gegaan naar alternatieven. Ik ben het te lijf gegaan met natuurlijke medicijnen, supplementen, voeding en beweging. Het is 99% onder controle en ik heb nooit chemische antidepressiva geslikt. Het kan echt! En dat gaat natuurlijk voor meer ziekten op. Alhoewel ik met klem wil zeggen dat dat niet zegt dat we zonder al die medicijnen kunnen en dat je je arts maar moet negeren. Gebruik je gezond verstand, roep ik altijd.

    1. Hé wat grappig! Afgelopen weekend heb ik net dit boek gereserveerd bij de bibliotheek. Ik ben alleen 13e in de rij! Dus dat wordt oktober/november ben ik bang haha. Is het toegankelijk, prettig lezen? Want misschien schaf ik dan toch nog het ebook aan.

      Heb je grootse wandelplannen? Vierdaagse of een wandelvakantie? Ik wandel veel met mijn honden. Toch wel zo’n 3 uur per dag (doordeweeks), verdeeld over 2 à 3 keer. Alleen deze week met de warmte zal het er niet van komen.

  2. Ik zal eens kijken of ik het e-book door kan sturen via n email adres van jou…als je mij n privemail stuurt gaat dat vast lukken…

  3. De bedoeling is om met een groepsreis te gaan dan wordt er n heleboel voor je geregeld door n reisgids die ervaring heeft. Het voordeel is dat je dan met een dagrugzak wandelt en niet je hele hebben en houwen mee moet torsen. Ik heb vorig jaar in madeira gewandeld dat was prachtig maar erg zwaar. De meeste die meegingen waren doorgewinterde wandelaars. Ik heb toen ook n rustdag in moeten plannen vanwege spierpijn.
    Jij met 3 uur wandelen per dag zou ook goed mee kunnen…

    1. Ik heb deze reacties nooit gezien en heb ze dus pas nu toegelaten. Mijn excuses!

      Ik kan wel veel en lang wandelen, maar heb ook wel eens een dag dat het wat minder gaat (gewrichten). En wij Nederlanders zijn niet gewend te klimmen hè.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.