Nieuwe buren

nieuweburen

Auteur: Saskia Noort
Uitgever: Anthos
Jaar: 2006
Bladzijden: 248

Samenvatting:
Nieuwe buren is een adembenemend spannende en provocerende thriller over seks en liefde, en over drang naar vrijheid – maar ook over de allesoverheersende angst daarvoor.
Eva, een kleuterjuf, en Peter, chef sportredactie bij een regionale krant, betrekken zonder veel enthousiasme hun pas opgeleverde villa in Vinex-wijk De Zonnepolder. Beiden rouwen om het verlies van hun dochtertje Lieve, dat na acht maanden zwangerschap levenloos ter wereld kwam. Peter voelt zich zwaar tekortschieten omdat hij Eva, die hij als zijn grote liefde beschouwt, nooit een kind zal kunnen geven en Eva probeert zich daar wanhopig bij neer te leggen.
Samen zoeken ze naar een nieuwe invulling van hun leven, te midden van modelgezinnetjes die De Zonnepolder bevolken. Tijdens een buurtborrel leren ze hun nieuwe buren kennen: het vrijgevochten stel Steef, ex-Dutchbatter en motoragent, en Rebecca, een sensuele thuiskapster, en hun zoontje Sem. Beide echtparen zijn op hun eigen manier op zoek naar geluk, dat in de maakbare samenleving om de hoek lijkt te liggen. Gezamenlijk verleggen ze hun grenzen, totdat ze erachter komen dat er geen weg meer terug is. Hun droom ontaardt langzaam maar zeker in een ware nachtmerrie…

Mening:
Ik las al eerder thrillers geschreven door Saskia Noort en was daar heel enthousiast over. Deze las ook weer snel weg. Maar vond het allemaal wat onwaarschijnlijk. Saskia Noort weet je wel mee te nemen in het verhaal. Ook de afwisseling in perspectief van soms Eva en soms Peter geeft je als lezer meer kennis over beide kanten van het verhaal. Er zitten veel seksscenes in het boek, dit had van mij wel wat minder gemogen. Op het eind wordt het een soort rollercoaster met ineens een spannend element. Een aanrader voor op vakantie, maar er zijn betere thrillers geschreven ook door Saskia zelf!

***

Vivje.

4 gedachten aan “Nieuwe buren”

  1. Ik dacht dat ik dit boek ook had gelezen maar dat is niet zo… En ik geloof dat ik het ook maar nietg ga aanschaffen 😉

  2. heb dit boek ook eens gelezen ben terug gaan zoeken op dizzie en zag dat ik het toen 4* gaf maar heb er geen reactie bij geplaatst dus zou het echt niet meer weten……..

  3. Nee zou ik ook niet doen Marjon, er zijn betere thrillers 🙂
    heb nu de verbouwing meegenomen uit de bibliotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.