Nodig

Nodig

Auteur: Joelle Charbonneau
320 pagina’s
Karakter Uitgevers
Jaar: 2016

Het verhaal:
Een voor een sluiten de tieners in Nottawa, Wisconsin, zich aan bij het nieuwste en hipste sociale medium, NODIG, en ze moeten daarvoor een vraag beantwoorden: wat heb je nodig? Een nieuwe iPhone? Een backstagekaartje voor een concert? In ruil voor een schijnbaar simpele taak, zal NODIG het verzoek inwilligen. Iedereen doet het. Dus waarom zou jij het niet doen? Kaylee Dunham weet wat ze nodig heeft – een nier voor haar zieke broer. Ze gelooft niet dat een sociaal netwerk zou kunnen helpen, maar ze heeft niks te verliezen. Of wel? Na haar verzoek te hebben ingediend, realiseert ze zich wat de prijs is die betaald zal moeten worden om haar verzoek in te willigen. De eisen die NODIG aan de gebruikers stelt in ruil voor het in vervulling laten gaan van hun wensen worden steeds hoger, evenals het aantal slachtoffers dat als gevolg ervan valt. Zal Kaylee in staat zijn om het mysterie achter het NODIG-netwerk te ontrafelen en de stekker eruit te trekken voordat het te laat is
?

Recensie Clasien:
Sinds de Test-trilogie ben ik fan van deze schrijfster. Nodig is een waardige opvolger, spannend met mooie details.

Een hip sociale medium “Nodig”, alleen voor de jongeren van de high school. Wordt lid geef door wat je nodig hebt, doe de tegenprestatie en de nieuwste gadgets zijn van jou. Hoever ga je voor luxe, waar leg je de grens? Jongeren worden uitgedaagd, gaan tot het uiterste, zelfs tot in de dood. Ze willen niet meer werken of sparen voor hun wensen.

Kaylee is de enige die haar wantrouwen heeft, haar verzoek een nier voor haar broertje wordt niet ingewilligd, er volgt geen tegenprestatie. Kaylee verzet zich, gaat naar de politie met alle gevolgen van dien. Wat volgt is een spannend verhaal, vol met gruwelijke daden door jongeren volbracht.

Er volgt een spannend plot. Een nadeel vind ik het open einde, komt er nog een vervolg op dit verhaal dat zich afspeelt in Noorwegen?

****

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.