Omgeruild

omgeruild

Auteur: Fiona Rempt
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Bladzijden: 175
Jaar: 2013

Over het boek:
Pum is een hippe chick uit Amsterdam. Ze is vrolijk, extravert en houdt van dansen. Yannick is een verlegen en creatief meisje uit Wassenaar. Ze kennen elkaar niet, maar op de dag dat Pum en Yannick 13 jaar worden, veranderen hun levens voorgoed.
Ze krijgen van hun ouders te horen dat ze bij hun geboorte zijn omgeruild. Nu moeten ze kiezen bij wie ze voortaan willen wonen en horen. Voelen ze zich verraden of vinden ze het stiekem wel spannend? Hoe kun je kiezen uit twee dingen waarvan je er maar eentje kent? En als hun families nooit van hen waren, wat klopt er dan nog van de rest van hun leven? De meisjes ontmoeten elkaar, maar hoe meer ze over hun ‘echte’ families te weten komen, hoe meer ze in de war raken. Om een beslissing te kunnen nemen over hun toekomst, doen ze iets wat niemand verwacht.

Mening Viv:
Origineel verhaal over 2 meiden van 13 jaar die niet van elkaars bestaan weten. Pas op hun 13e verjaardag horen ze dat ze tijdens hun geboorte zijn omgewisseld in het ziekenhuis. Dus de ouders die ze altijd als ouders hebben gezien zijn eigenlijk hun biologische ouders niet. Als de twee meiden elkaar ontmoeten lijken ze heel verschillend. Als ze besluiten om van vakantie te wisselen en zo hun ‘biologische’ familie te leren kennen verandert er veel. Er groeit een hechte band. Aan het eind van de vakantie maken ze een keuze bij welke ‘ouders’ ze willen gaan wonen. De schrijfstijl is erg simpel, het is ook een jeugdboek met als doelgroep 13-15 jaar. Pum heeft als stopwoord “Koekie” waar zij mee bedoelt lekker gek doen. Dit stoorde me een beetje, komt erg vaak voor.

***

Viv.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.