Onbezorgd

onbezorgd

Auteur: Tom Winter
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Jaar: 2014
Bladzijden: 250

Samenvatting:
Carol is getrouwd met een man van wie ze niet houdt en is moeder van een intelligente maar onuitstaanbare dochter. Net als ze de moed heeft verzameld om weg te gaan, blijkt haar man teelbalkanker te hebben. Gevangen in haar lot besluit ze in brieven aan het universum haar gevoelens van zich af te schrijven. In de veronderstelling dat niemand deze ooit zal lezen, doet ze ze ongeadresseerd op de post.
Albert is een bijna gepensioneerde postbode, weduwnaar en woont alleen met zijn suïcidale kat. Inmiddels is hij met zachte dwang naar de afdeling ‘onbezorgbare brieven’ gestuurd. Hier vindt hij een brief waar in plaats van een adres een smiley op getekend is. Geïntrigeerd opent Albert de brief, niet wetende dat dit zijn leven voorgoed zal veranderen


Mening:
Een grappig ontroerend verhaal over echte mensen. Hoewel het onderwerp zwaar is, heeft het boek een bepaalde luchtigheid. Toch kon de houterige schrijfstijl me niet helemaal bekoren. Ik dacht dat ik er gewoon in moest komen maar aan het eind van het boek zat ik er nog niet lekker in. Typisch geval van smaak denk ik. Het boek is het zeker waard om te lezen!

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.