Onder de Griekse zon

 

Schrijver: Wilma Hollander
Uitgeverij: Uitgeverij Ellessy
Jaar: 2008
Bladzijden: 175

Over het boek:
Martine Waalwijk heeft samen met haar zoon een klein hotel op het Griekse schiereiland Pilion en nodigt 3 oude schoolvriendinnen uit om bij haar te komen logeren. Het nogal onverwachte aanbod wordt door Agnes, Mette en Janey enthousiast ontvangen.
Zoals zoveel vrouwen van tegen de veertig hebben ze het gevoel dat ze op een belangrijk kruispunt in hun leven staan. Er moeten keuzes worden gemaakt en knopen worden doorgehakt. En hoe kun je de zaken nu beter op een rijtje zetten dan tijdens een vriendinnenvakantie onder de Griekse zon? Eenmaal op Pilion aangekomen, horen ze dat Martine’s levenspartner Vangelis een paar maanden eerder onder nogal vreemde omstandigheden is verdwenen. Terwijl de reden voor zijn verdwijning langzaam duidelijk wordt, komen de vriendinnen er ieder voor zich achter dat er eigenlijk maar een ding telt in het leven. En dat is de liefde!

Mening Marjon (26-3-2011:
Per toeval stuitte ik op boeken van Wilma Hollander; ik had nog nooit van haar gehoord. Gelukkig nu wel, want van dit boek heb ik erg genoten. Het is geen hoogvlieger met goede karakteromschrijvingen, maar dat heeft dit boek ook niet nodig. De schrijfstijl is heel prettig en je komt echt in Griekse sferen. De schrijfster woont echt in Griekenland, dus dat zal een rol meespelen. Een aanrader voor de roman- en de chicklit-liefhebbers onder ons!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.