Onder de hemel van Cornwall

onderdehemelvancornwall

Auteur: Liz Fenwick
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2016
Bladzijden: 384

Over het boek:
Demi ziet het even niet meer zitten: ze is niet aangenomen voor haar droombaan, en na het bedrog van haar vriend is ze dakloos, met geen andere plek om naartoe te gaan dan het boerderijtje van haar opa in Cornwall. In de slaaptrein daarnaar toe vraagt ze zich vertwijfeld af waarom alles haar tegen lijkt te zitten. Victoria denkt dat ze eindelijk heeft wat ze altijd al wilde: Boscawen, het prachtige landgoed in Cornwall dat al generaties lang van haar familie is, zou nu, na de plotselinge dood van haar echtgenoot, aan haar moeten toevallen. Na een liefdeloos huwelijk van vele jaren kijkt Victoria uit naar de vrijheid die voor haar ligt. Maar er wacht beide vrouwen een verrassing. Het door boomgaarden, tuinen en de zee omringde landgoed Boscawen zal een onverwachte rol in hun levens gaan spelen. Kunnen twee totaal verschillende vrouwen een nieuwe weg inslaan als een meevaller hun leven zo drastisch verandert?

Mening Marjon:
Een prachtig verhaal met sfeerbeschrijvingen, een paar mysteries uit het verleden, een ontluikende romance en vrouwen die emotioneel groeien. Alles om een prettige roman te vormen. Maar wat viel dat tegen. Eerst schiet het verhaal zo snel heen en weer van Victoria naar Demi en weer terug dat je met geen mogelijkheid in het verhaal komt. Victoria is wel heel erg negatief neergezet. Er bestaan vast mensen die zo zijn maar er zijn ook altijd nog leuke kanten te bespeuren. Omdat ze zo ongunstig is neergezet kun je als lezer weinig sympathie opbrengen als deze vrouw veel minder blijkt te erven na de dood van haar man en als ze hoort dat ze voortaan met Demi te maken krijgt. Demi is als een grijze muis neergezet en zie je amper opbloeien in dit verhaal. Haar karakter wordt niet uitgewerkt en aan het einde van het verhaal ken je haar nog niet. Helaas.

***

Marjon

2 gedachten over “Onder de hemel van Cornwall”

  1. Jammer dat dit boek tegenviel marjon want als ik de kaft zie denk ik ja die wil en moet ik lezen maar als ik dan je reactie lees denk mmmmm heb wel meer boeken die ik nog wil lezen eerst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.