Onder het mes

Schrijver: Tess Gerritsen
Uitgever: Harlequin
Jaar: 2010
Aantal blz: 350

Over het boek:
Er is maar een klein duwtje voor nodig…

‘Dat was het. De hartmassage kan gestopt worden.’

Het gebeurt niet elke dag dat er een collega op de operatietafel ligt, dus is anesthesist Kate Chesne onwillekeurig nĂłg zorgvuldiger dan anders. Niet dat ze zich zorgen maakt; Ellen O’Brien is jong en gezond, en de ingreep is niet gevaarlijk. Ze is dan ook verbijsterd wanneer Ellen tijdens de operatie overlijdt en zijzelf wordt beschuldigd van nalatigheid. Ze weet zeker dat ze geen fouten heeft gemaakt wat is er dan wĂ©l gebeurd?

David Ransom verdient al jaren zijn geld met het voor het gerecht slepen van artsen die medische fouten hebben gemaakt. De zaak van Kate Chesne is simpel: alle bewijs is tegen haar. Wanneer Kate hem persoonlijk probeert te overtuigen van haar onschuld, is hij dan ook niet onder de indruk.

Maar dan valt er een tweede dode, en een derde…

Over deze uitgave en Harlequin…
Moet je je voorstellen… Tess Gerritsen is een van mijn favoriete thrillerschrijvers en al jaren ben ik op zoek naar haar oudere boeken die nooit in het Nederlands verschenen. Voor de Engels-talige exemplaren – als je die al tegenkomt – worden woekerprijzen gevraagd. En dan opeens gaat Harlequin – die we vooral kennen van de Bouquet-reeks – die boeken van haar uitgeven. Elke 6 weken komt er 1 uit en die is alleen binnen die 6 weken te koop. Je vindt ze bij de tijdschriften en ze kosten 7,25. Inmiddels ben ik er achter dat Harlequin ook oudere boeken van andere best grote schrijvers uitgeven. Dus het is de moeite waard om dat eens in de gaten te houden! Ik ben in elk geval heel erg blij!

Mening Marjon (13 juli 2010):
Een echte Tess dit, ik heb van het begin af aan genoten. Wel zit er iets meer romantiek doorheen verweven, iets dat je normaal terugvindt in romantische boeken. Het overheerst bepaald niet en op de een of andere manier geeft het het thrillergedeelte meer diepgang. Ik heb genoten!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.