Onderhuids

Auteur: Nicci French
Uitgever: Anthos
Jaar: 2006
Bladzijden: 423

Over het boek:
Vrouwen. In de zomer bespied ik hen, ik ruik hen en ik hou hen in gedachten. Ze kijken naar hun spiegelbeeld in winkelruiten, terwijl ze hun buik intrekken en rechtop gaan staan, en ik kijk naar hen. Ik kijk hoe ze naar zichzelf kijken. Ik zie hen wanneer ze denken dat ze niet te zien zijn.’

Drie vrouwen krijgen een anonieme brief met daarin de aankondiging van hun dood. Enige overeenkomst tussen de drie lijkt er niet te zijn: ze wonen niet in dezelfde buurt, zijn niet even oud, mooi of rijk. Ze kennen elkaar niet eens.
Deze gebeurtenis zet de wereld van Zoë, Jennifer en Nadia volledig op zijn kop. De politie, op zoek naar aanwijzingen, keert het leven van de drie vrouwen binnenstebuiten. Zorgvuldig gekoesterde geheimen en diep weggestopte angsten worden openbaar, relaties komen in de knel of stranden. De afzender houdt de vrouwen dag en nacht in de gaten en wacht, zo blijkt uit de brieven die volgen, geduldig af tot het juiste ogenblik is aangebroken.

Onderhuids is het intrigerende verhaal over wat we het meest vrezen: dat je helemaal op jezelf bent aangewezen en niemand je meer kan beschermen. Onderhuids is ook het verhaal van bedreiging en begeerte, verraad en vertrouwen, de drang tot doden en de wil om te overleven. En de kracht om terug te slaan.

Mening Marjon (14-1-2007):
Spannend boek, hoewel ik bezeten van mij spannender en sneller weg kon lezen was dit meer een boek waar je langer in blijft hangen. Delen van spanning worden afgewisseld met nieuwsgierigheid, weer spanning en goede inleving met de slachtoffers. Het is boeiend om te lezen hoe drie vrouwen die te maken hebben met dezelfde levensbedreiging hier totaal anders tegen over staan, hoe ze er op reageren en het ervaren.
Weer een aanrader dus!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.